(INAUGURACIJA UŽIVO) Zgodna Melanija zasenila Trampa prilikom posete crkvi Svetog Jovana!

Donald Tramp je, sa suprugom Melanijom, dan svoje inauguracije započeo u crkvi Svetog Jovana, koja se nalazi preko puta Bele kuće
 

15.20

Članovi Mormonskog hora već su spremni i čekaju svoj nastup na polaganju zakletve Donalda Trampa kao 45. predsednika Sjedinjenih Američkih Država, na 58. inauguraciji u Vašingtonu.

AP Photo

Čini se da će kiša…

AP Photo

Tramp se jutros rano oglasio na Tviteru kratkom porukom: “Sve počinje danas!”.

“Vidimo se na zakletvi u 11:00 sati. Pokret se nastavlja – rad počinje!”, dodao je Tramp.

On će se potom se u Beloj kući sastati sa dosadašnjim predsednikom Barakom Obamom i odlazećom prvom damom Mišel Obamom, pre nego što zajedno krenu ka Kapitolu na ceremoniju zakletve.

Melanija iskopirala Džeki Kenedi!

AP Photo

Supruga Donalda Trampa iskopirala je svojim stajlingom najomiljeniju prvu damu Amerike ikada – Džeki Kenedi.
Uz plavu haljinu iskombiniovala je zanimljiv i prilično zatvoren sako-bolero, a usto je stavila i plave rukavice.
Na društvenim mrežama već je upoređuju s neprežaljenom Džeki i ističu da su se dizajneri koji su odbili da je obuku gadno zeznuli.

Trampovi saradnici su naveli da je Tramp lično učestvovao u sastavljanju svog inauguracionog 20-minutnog govora, za koji se očekuje da će biti usredsređen na njegovu viziju o onome šta SAD treba da budu.

Tanjug/AP Photo

Trampov portparol Šon Spajser rekao je da će njegovo obraćanje biti “manje program, a više filozofski dokument”.

Pristalice novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa okupile su se danas na Kapitol hilu u Vašigtonu gde će prisustvovati njegovoj inauguraciji, dok desetine demokratskih poslanika bojkotuju ceremoniju, a demonstranti blokiraju pristup lokaciji na kojoj će Tramp položiti zakletvu.

Tanjug/AP Photo

Trampovi podržavaoci, koji su došli sa svih strana SAD, počeli su da formiraju redove kod bezbednosnih kontrolnih punktova još pre zore, a neki od njih nose crvene kape s natpisom “Učinimo Ameriku ponovo velikom”, što je bio slogan Trampove predsedničke kampanje, prenosi AP.

Tanjug/AP Photo

Poranili su, međutim, i demonstranti, među kojima su neki pokušali da spreče ljude koji dolaze na inaguraciju da prođu kroz bezbednosne punktove, a neki demonstranti nose narandžaste kombinezone sa crnim kapuljačama, dok je jedan demonstrant čak doveo tri lame, prenosi Si-En-En.

Tanjug/AP Photo

Elenor Goldfild, jedan od organizatora protesta, kaže da demonstranti žele da pokažu da neće ćutati za vreme Trampovog mandata, a Trampove pristalice je nazvala “loše informisanim”.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI