Hrvatski vaterpolista: IMAMO KOMPLEKS OD SRBA!

IMAMO KOMPLEKS OD SRBA! Nekadašnji hrvatski vaterpolista Mile Smodlaka priznao očigledno posle OI
Nekadašnji sjajni hrvatski vaterpolo centar Mile Smodlaka priznao je ono što je postalo potpuno očigledno: hrvatska reprezentacija je navukla kompleks od srpske

Na tri poslednja velika takmičenja su se sudarili Srbija i Hrvatska, dva puta u finalu i nijednom komšije nisu izdržale čak ni da odigraju neizvesnu utakmicu, a kamoli da pobede!

Prošle godine u finalu Svetskog prvenstva u Kazanju bilo je 11:4, na Evropskom prvenstvu u Beogradu je Srbija pobedila sa 13:6, dok je u finalu Olimpijskih igara bila ubedljiva sa 11:7.

Mile Smodlaka je u kolumni za Jutarnji list priznao da se pre meča plašio upravo tog – da je stvoren kompleks od Srbije.

Uoči utakmice najviše sam se bojao ishoda, ali u svetlu prisećanja na neke naše nedavne utakmice sa Srbima na velikim takmičenjima. Iz nekog iskustva koje imam, može se zaključiti da je stvoren neki kompleks. To se videlo u igri. Po meni, grč. Nisu bili opušteni.

U sportu imate takve situacije i protivnike, to nije neki novitet. Recimo, to smo mi za Crnogorce. Redovno ih pobeđujemo u presudnim utakmicama. To je, dakle, kompleks kojeg se nije lako osloboditi koliko god vi imali dobru formu ili stajali dobro kroz turnir.

To je, po meni, bio naš najveći problem. Kada si u grču, onda jednostavno neke stvari ne idu i ono što inače radiš zatvorenih očiju, tad ne prolazi. S druge strane, gledaš protivnika koji je samouveren i na osnovu prošle dve ubedljive pobede u utakmicama s nama, ima lakoću.

Ulazili su im neki šutevi koji ne ulaze baš svaki put. U finalu je to baš došlo do izražaja. Štagod bi opalili, to bi i ulazilo, a pritom čak ne mislim da smo mi toliko loše reagovali odbrambeno ili da su naši golmani loše branili. Sve što su uputili su bili fantastični udarci i praktično neodbranjivi.

Presudilo je, možda čak podsvesno, naše strahopoštovanje. Videlo se to i na našem igraču više. Šutevi nisu bili pravi, dosta promašaja, letela je lopta oko gola, u prečku. Srbija je nas, kada bismo napadali, jako pritisnula, a kada bi oni krenuli u napad, bili su jako blizu našeg gola. Stalno u prilici da šutiraju iz faula, sa pet metara. Kada se to dogodi, a oni imaju izvrsne šutere, to je praktično 90% gol – napisao je, pored ostalog, Mile Smodlaka i odao svojevrsno priznanje našoj reprezentaciji.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI