IGOR PIRKOVIC DOBIO OTKAZ ZBOG TOMSONA

Igor Pirkovič urednik emisije Tednik na slovena\čkoj nacionalnoj televiziji navodno je dobio otkaz nakon što ju svojoj eisiji pustio sporni prilog o Tompsonu
TOMSON

Namea priloga je bila da Tompson objasni optužbe do kojih je došlo na njegov račn oko otkazivanja njegovog konerta u Mariboru.Do problema je došlo jer je Pirkovič “Tompsona predstavio nekritično i jednostano kao velikog domoljuba”, piše portal “Slovinske novice”. Stoga je prgramsko veće RTV Slovenije došlo do zaključka kako je Pirkovič prekršio načela nepristranosti, verodostonosti, odgovornosti i praednosti i uručilo mu otkaz. Tada su se putem Fejsbuka novinari i urednišvo emisije “Tednik” ogradili od priloga, a odgovornost preacili na Pirkoviča. U javnosti, ali i na sednici Programsog veća RTV Slovenija odgovornost se stavlja a teret celoj redakciji “Tednika”. Naglašavmo kako je prilog isključivo autorsko delo urednika “Tednika” Igora Pirkoviča. Pri njegovoj izradi nije učestvovao niko drugi iz uredništva- saopštili su novinari i urdnici emisije “Tednik”.
Članica programskog veća, Jedrt Jež Furlan, izjvila je za “Slovenske novice” kako je prlog s novinarske tačke bio neprofesionalan, te kak je autor trebalo bar da se konsultuje s hrvatskim novinarima koji su upoznati s problematikom. Da ne govorimo o ideološkoj spornosti i relativiziranju ustaškog pozdrava Za dom spremni- porčila je.
Tompson je trebalo da održi koncert 20. maja u Mariboru, ai je koncert zabranjen zbog preveliog rizika.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI