IGOR DEDOVIC SMAKNUO ALEKSANDRA STANKOVICA ZVANOG SALE MUTAVI

Iza likvidacije Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi, stoji vođa balkanskog ganga Igor Dedović, koji je želeo da dođe do sukoba Beograda i Podgorice i da tako pomogne opoziciji da pobedi DPS

Brutalno ubistvo Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, u Beogradu 13. oktobra, naručio je Kotoranin Igor Dedović – podaci su istražnih organa u Crnoj Gori i Srbiji do kojih je Informer CG ekskluzivno došao!

Osim što je to nastavak obračuna “škaljaraca”, koje kontroliše Dedović, i “kavačana”, čiji je šef Slobodan Kašćelan, likvidacija Mutavog imala je cilj da posvađa zvaničnike Crne Gore i Srbije, konkretno Mila Đukanovića i Aleksandra Vučića!

Blizak sa Dakom, Mandićem…
Igor Dedović je blizak sa biznismenima Momčilom Mandićem i Miodragom Dakom Davidovićem, ali i ekipom iz nekadašnjeg 7. bataljona

Stanković je srpskoj javnosti poznat po mnogim krivičnim delima i kao vođa jednog krila navijača Partizana, dok je za medije u Crnoj Gori bio anonimus.

– Ubistvo Stankovića povezuje se sa činjenicom da je tokom boravka Kašćelana u Srbiji bio njegova podrška i blizak saradnik. Dedović i Kašćelan su već godinama u ratu, koji je već odneo nekoliko života. Brutalnost u načinu izvršenja ubistva upravo vodi ka Dedoviću, poznatom po takvom načinu obračuna – kaže naš izvor.

Likvidaciju Mutavog mediji su doveli u vezu sa obračunima među “crnogorskom mafijom”, a sve se to događalo samo tri dana uoči izbora u Crnoj Gori. Veruje se da je ubistvo Stankovića organizovano pred izbore kako bi Srbija optužila Crnu Goru za likvidacije na njenoj teritoriji.

– Pokušalo se sa kvarenjem odnosa crnogorske i srpske policije. Dedović je, prema našim saznanjima, pružao snažnu podršku opoziciji u Crnoj Gori. Kotoranin je blizak sa biznismenom Momčilom Mandićem iz Republike Srpske i Miodragom Dakom Davidovićem. Isto tako, Dedović je blizak sa ekipom iz nekadašnjeg 7. bataljona – dodaje naš sagovornik.

Zahtev da se protera Kašćelan

Srpske vlasti proterale su početkom jula Kotoranina Slobodana Kašćelana, koji je ranjen u Novom Sadu 27. juna. Nakon ranjavanja Kašćelana i njegovog prijatelja Vladimira Vučkovića, deo javnosti je zahtevao od nadležnih da proteraju crnogorske državljane jer se strahovalo da bi obračuni među kotorskim kriminalnim gangovima mogli biti preseljeni u Srbiju. Odlukom srpskih vlasti, Kašćelan je nakon što se oporavio proteran iz Srbije.

– Očigledno da je ta likvidacija trebalo da pokvari dobre odnose srpskih i crnogorskih vlasti. Očekivalo se da će u srpskoj javnosti doći do pritiska na premijera Vučića da uoči izbora otvori sukob sa Đukanovićem kako bi se građanima predstavilo da je crnogorski premijer ostao i bez podrške kolege iz Beograda – objašnjava naš izvor.Prema saznanjima našeg lista, Dedović je nameravao da preko svojih ljudi medijima dostavi informaciju da iza likvidacije Stankovića stoje osobe koje su bliske crnogorskim vlastima kako bi na taj način otvorio sukob sa Srbijom.

Prema planovima Dedovića, očekivalo se da će zbog brutalnosti, odnosno 60 ispaljenih metaka u Stankovića i njegovog telohranitelja, cela Srbija ustati na noge i izvršiti pritisak da srpska policija prekine dobru saradnju s crnogorskim kolegama, a sve to par dana uoči izbora.

– Sve više je indicija da su u planiranom napadu na Crnu Goru u izbornoj noći, kada se spremalo krvoproliće na ulicama, pored struktura povezanih sa pojedinim Rusima uključeni i neki kriminalni klanovi. Njihov motiv je zaustaviti dobru saradnju na suzbijanju kriminala koje policije dve države imaju od kada Srbiju i Crnu Goru vode Vučić i Đukanović – zaključuje naš sagovornik.

60 metaka ispaljeno u Stankovića i njegovog telohranitelja

Vođa jednog krila “grobara” Aleksandar Stanković ubijen je u blizini Centralnog zatvora. Na njega i telohranitelja Milorada Đurića ispaljeno je 60 metaka. Napadači su pucali iz dva “kalašnjikova”. Kada je Đurić video da ubice pucaju u Stankovića, uzvratio je vatru, ali nije uspeo da ih rani. Za napadačima srpska policije još traga.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI