HRVATSKA HOCE RAT! VUCIC RAZMISLJA O ODUSTAJANJU OD EU

Dok zvanična Hrvatska sve učastalijim provokacijama očigledno pokušava da izazove rat sa Srbijom, Evropska unija i njeni zvaničnici sramno ćute… Zbog toga, kako nas portal ekskluzivno saznaje, moguća je radikalna promena politike Srbije prema EU i Hrvatskoj


Od strašnih uvreda tipa “šaka jada” koje nisu viđene još od 1914. godine, pa do današnje ekstremne provokacije hapšenjem 10 građana Srbije, sve ukazuje da Hrvatska misli da može da isprovocira Srbiju i uvuče u rat, koji bi iskoristila za napad na zapadni deo Republike Srpske.

Obaveštajni podaci govore da hrvatske obaveštajne službe pripremaju “konačno rešenje” za izbacivanje Srba iz takozvanog “hrvatskog stomaka”, kako Hrvati nazivaju zapadni deo RS.

Hrvatski politički vrh, međutim, najviše je pogodila odluka premijera Aleksandra Vučića da on i niko od ministara u Vladi Srbije ne odgovara na provokacije koje neprestano dolaze iz Zagreba.

Zagreb za svoju ekstremnu politiku očigledno ima podršku Evropske unije, jer čak ni ambasador EU u Beogradu Majkl Devenport nijednom rečju nije osudio pretnje hrvatskih ekstremista.

Najveći problem EU i zapadnih sila je to što ne mogu da stave znak jednakosti između Srbije i Hrvatske, jer Srbija ne čini apsolutno ništa što bi dovelo do radikalizacije situacije u regionu.

Kako nas portal ekskluzivno saznaje, za ponedeljak ujutro zakazan je sastanak premijera Aleksandra Vučića sa najbližim saradnicima. Na tom sastanku moguće je donošenje odluke o radikalnoj promeni politike Srbije prema EU i Republici Hrvatskoj.

Zahtev saradnika da taj sastanak bude održan danas, kako saznajemo, Vučić je odbio.

Kako su nam rekli u njegovom kabinetu, premijer želi da dobro razmisli i hladne glave donese odluku od koje mnogo toga zavisi.

Podsetimo, Aleksandar Vučić nijednom rečju nije reagovao na uvrede iz Zagreba koje dolaze iz obe najveće političke partije SDP i HDZ.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI