HRVATSKA: HAPSENJE TODORICA I NJEGOVIH SINOVA

U Hrvatskoj je pokrenuta akcija Agrokor, nešto pre 6 sati jutros, kada je hrvatska policija stigla u Kulmerove dvore, rezidenciju Ivice Todorića, a kako se navodi na meti istrage je između 10 i 20 ljudi, javili su hrvatski mediji.
 

Tri kombija i nekliko automobila stigla su pred Kulmerove dvore nešto pre 06:00 časova jutros, dok je oko sat vremena kasnije nekoliko kombja ušlo na posed Todorićevih. Nekoliko čuvara ostalo je pred kapijom poseda, a u međuvrmenu je stiglo i još jedno vozilo.

Todorić u inostranstvu!

Prema nezvaničnim informacijama bivši vlasnik kompanije “Agrokor” Ivica Todorić nalazi se u inostranstvu, a policijska akcija Agrokor koja je započela jutros odvija se na više od 60 lokacija u Hrvatskoj, dok je 300 policajaca na terenu.
Advokat Branko Šer rekao je za regionalnu televiziju N1 da policija vrši pretres poslovnih i privatnih prostora uz nalog sudije, sa ciljem pronalaska dokumenata, što bi moglo da potraje i ceo dan.
Advokat bivšeg izvršnog potpredsednika za finansije “Agrkora” Ivana Crnjca, Ljubo Pavasović potvrdio je za N1 da se policija nalazi i u domu njegovog klijnta.

Kako navodi regionalna teleizija N1 nije poznato ko je od porodice Todorić u Kulmerovim dvorima. Prema njihovim pretpostavkama unutra nije ni bivši vlasnik kompanije “grokor” Ivica Todorić, ni njegova porodica.
Advokati Ivice Todorića su se pojavili na licu mesta, čak iako njihov klijent nije tu.Kako navodi N1, Todorić bi mogao da se nalazi u Londonu ili Beogradu.Ni hrvatska plicija ni tužilaštvo još uvek nisu dali zvanične izjave povodom ove istrage.

MUP HRVATSKE: Ova operacija je tajna

U opsežnoj pollicijskoj akciji pretresa i potrage za bivšim vlasnikom Agrokora Ivicom Todorićem i članovima uprave tog koncerna traje i sprovodi se u tajnosti i da stoga nisu u mogućnosti da daju više informacija, saopštilo je hrvatsko Ministarnstvo unutrašnjih poslova.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI