HRVATI U PANICI ZBOG RUSKIH SANKCIJA PA TVRDE DA SU RUSI U DRUGOM SVETSKOM RATU BILI NA NJIHOVOJ STRANI!

 Tvrde da su Rusi u ratu devedesetih bili na njihovoj strani, a protiv Srba! Svet se smeje ovakvim izjavama.  Jos ce putina za pocasnog gradjanina Zagreba.
Izvesni Hrvat iz Pariza Marin Tomulić, tvrdi da je učestvovao u naoružavanju Hrvatske i to ruskim oružjem, piše zagrebački Večernji list


U svetlu pogoršanja odnosa Zagreba i Moskve, on je istakao da mu je veoma žao zbog toga, jer je u ratu devedesetih Rusija bila na strani Hrvatske?!

– Rusija je bila naš saveznik u nabavci oružja početkom ’90. Rusi su nam isporučivali oružje na zahtev Francuske, ja sam svedok tome. Sad se smatra da su Rusi bili i ostali saveznici Srba, ali za vreme domovinskog rata naoružavali su nas, a na Srbe – kaže Tomulić.

Njegovu ulogu apostrofirao je i bivši premijer Josip Manolić.

– Kao premijer sam Tomuliću dao ponumoćje ovlašćenog kupca Vlade, a kasnije i službenog predstavnika Kancelarije za zaštitu ustavnog poretka u pregovorima oko cene ili načina isporuke – napisao je Manolić u svojim memoarima.

Ipak, o Tomuliću je 2006. godine Nacional pisao i naveo da je on zapravo u bekstvu od hrvatskog pravosuđa i da je našao utočište u Francuskoj, te da se sumnjiči za pronevere u poslovanjima kompanija Jadrankomerc i Maloprodaja.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI