Hrvati revoltirani zbog nepravde prema Ivani Spanovic!

Susedi uočili veliku nepravdu prema Sandri Perković, ali i Ivani Španović!

 

Ivana Španović nije ušla u finalni izbor za najbolju atletičarku u Evropi, što je izazvalo reakciju i u Hrvatskoj, u kojoj vlada revolt zbog zapostavljenosti Sandre Perković.

Hrvatska bacačica diska je osvojila evropsko zlato, odbranila olimpijsko, slavila je na svih sedam mitinga Dijamantske lige, Ivana iza sebe ima evropsko zlato, svetsko srebro, olimpijsku bronzu i Dijamantsku ligu, ali kao da to nije bilo dovoljno EAA i IAAF!

Portal “24sata.hr” se posvetio ovoj nepravdi, uz naslov “Hrvatica i Srpkinja rasturaju, EAA i IAAF se prave slepi”, a pod znakom pitanja su kriterijumi. Odlučuju društvene mreže, mediji, marketing i atletski savezi, a ovim povodom oglasio se i Hrvatski atletski savez.

“Nepravdu je donekle ispravio Međunarodni atletski savez (IAAF) koji je Sandru nominovao za najbolju atletičarku sveta, ali tu nema Ivane koja bi po svim rezultatima trebalo da ima svoje mesto”, piše 24sata.hr.

Svetska atletska federacija IAAF objavila je listu nominovanih atletičarki i atletičara za izbor najboljih u 2016. godini.

Na ovom spisku atletičarki nema naše najbolje Ivane Španović. Ovo je bila njena najbolja godina u karijeri, ali ostale kandidatkinje su imale takođe fenomenalne rezultate, a uz sve to su Olimpijske šampionke.

Kandidatkinje za najbolju atletičarku sveta su Kaster Semenja (Južna Afrika), Almaz Ajana (Etiopija), Rut Beitija (Španija), Vivijan Šejru (Kenija), Kendra Harison (SAD), Katerina Ibarugen (Kolumbija), Rut Džebet (Bahrein), Sandra Perković (Hrvatska), Elejn Tompson (Jamajka) i Anita Vlodarčuk (Poljska).

 

Što se tiče muške konkurencije tu su: Jusein Bolt (Jamajka), Tiago Braz da Silva (Brazil), Ešton Iton (Velika Britanija), Mo Farah (Velika Britanija), Eliud Kipčoge (Kenija), Konseslus Kipruto (Kenija), Omar Meklod (Jamajka), David Rudiša (Kenija), Kristijan Tejlor (SAD) i Vejd van Nikerk (Južna Afrika).

 

 

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI