HRVATI POLUDELI ZBOG PRESUDE MLADIĆU

Haški sud je u presudi Ratku Mladiću amnestiao Slobodana Miloševića i Beograd od odgovornosti za rat u Bosni i Herceovini, tiho, ne objavljujući to na velika zvona, piše hrvatski “Jutarnji list”
 

Milošević je imao neke veze s Radovanom Karadžićem i Ratkom Mladićem, ali prema mišljenju Haga nedovoljno jake da bi se smatralo da je član udruženog zločinačkog poduhvata u sklopu kog su počinjeni zločini u Bosni i Hercegovini, piše zagrebački dnevnik.

Iako je Mladić optužen da je zločine počinio zajedno sa Miloševićem i njegovim beogradskim saradnicima, sudije su u sredu, čitajući sažetak presude, izbacili lidera Srbije i Jugoslavije Sobodana Miloševića, piše u tekstu.“U samoj presudi navodi se da sudije nisu našle dokaze da bi Slobodan Milošević ili neko od njegovih beogradskih kolega bio saučesnik udruenog zločinačkog poduhvata od 1991. do kraja 1995. godine sa ciljem proterivanja Hrvata i Bošnjaka, tadašnjih Muslimana, s velikih delova BiH na kojima su Srbi hteli svoju etnički homogenu državu”, piše Jutarnji list.

Neobično je d je ta vrlo važna činjenica sakrivena u fusnoti broj 15357 na dnu 2090. stranice haške presude Mladiću: “Sudsko veće nalazi da je više osoba učestvovalo u udruženom zločinačkom poduhvatu, uključujući Radovana Karadžića, Momčila Krajišnika, Biljanu Plavšić, Nikolu Koljevća, Bogdana Subotića, Momčila Mandića i Miću Stanišića”.Uz to ide fusnota, na dnu stranice malim slovima: “Dokazi koje je primilo sudsko veće nisu pokazali da su Slobodan Milošević, Jovica Stanišić, Franko Simatović, Željko Ražnatović ili Vojislav Šešelj učestvovali u realizaciji zajedničkog kriminalnog cilja”, navodi Jutarnji list.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI