HRVATI OCE DA PUKNU OD MUKE ZBOG NASIH MEDALJA

Olimpijski tim Hrvatske osvojio je 10 medalja na Igrama u Rio de Žaneiru, ali javnost nije zadovoljna tretmanom koji su trofejni „sportaši“ dobili u domovini. Portal Index.hr navodi da su takmičarai iz Srbije koji su se popeli na pobedničko postolje u Brazilu dobili mnogo više novca od kolega iz Hrvatske. U analizi novčanih nagrada dolazi se do svođenja računa, prema kojoj je Vlada Srbije izdvojila dva miliona evra više od hrvatske vlade.

– Hrvatski sportisti ne očekuju nagrade kakve olimpijski pobednici dobijaju u Singapuru (900.000 evra), Azerbajdžanu (460.000), Tajlandu (280.000) ili Kazahstanu (225.000), ali razumljivo je da im pogled čežnjivo beži preko plota. Kada gledaju preko zapadnog, vide da Slovenci sa 23.800 evra nagrađuju olimpijsko zlato, 17.850 evra daju za srebro, a 11.900 evra za bronzu. Posebno im je frustrirajuće usporediti se sa srpskim sportistima, ne samo zato što su susedi i najveći rivali, nego zato što Srbija medalje nagrađuje tri, četiri ili pet puta većom cifrom od Hrvatske – navodi Index.hr.

Očigledno je da Hrvate ne bole toliko nagrade sportista u Sloveniji, već u Srbiji.

– Čini se da se u Srbiji živi tri puta bolje nego u Hrvatskoj. To hrvatske sportiste boli jer je Hrvatska prema podacima Svetske banke gotovo tri puta bogatija od Srbije – piše Index.hr uz podsećanje da će hrvatski sportisti tražiti da se nagrade vrate na nivo iz 2009. godine, kada su bile duplo veće

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI