HAPSENJE TODORICA

Najtraženiji Hrvat u ovom trenutku, vlasnik koncerna “Agrokor” koji se nalazio na crvenoj poternici predao se policiji u Londonu.

Kako je prenela regionalna TV N1, hrvatska policija primila je obaveštenje da je jutros u 9:04 po lokalnom vremenu Ivica Todorić pozvan u Čaring Kros policijsku stanicu u Londonu gde je i uhapšen po evropskom nalogu za hapšenje.

Prema saznanjima N1 Todorić je se sam prijavio policiji i čim je stigao odmah je uhapšen. Očekuje se saopštenje MUP-a i DORH-a, koji su vodili istragu protiv Todorića, njegovih saradnika i sinova.

Hrvatski nedeljnik Nacional objavio je danas da zvanični Zagreb na dva visoka nivoa o tome informisao engleske vlasti kako bi ga locirale. “Postoje dva nivoa komunikacije, policijska i obaveštajna. Visoki policijski zvaničnici kontaktirali su sa engleskim kolegama. Isto je učinila i obaveštajna služba”, tvrdi ovaj nedeljnik.

Do tih informacije, kažu, došlo se rekonstruisanjem telefonskih brojeva kojima se služi Ivica Todorić kao i članovi njegove porodice.

Za Todorićem je prošle sedmice raspisan evropski nalog za hapšenje, a kada je objavljen da je on sada najtraženiji na spisku Evropolisa, istog dana se oglasio vlasnik “Agrokora” i na svom blogu napisao da hrvatske vlasti celo vreme znaju njegovu tačnu adresu, ali je premijer Andrej Plenković to na neki način demantovao.

– Moji su advokati u stalnom kontaktu sa vlastima i nadležnim institucijama kojima je poznata moja adresa, i to još od pre nego što je protiv mene pokrenuta bilo kakva istraga – napisao je Todorić dodajući da se ne skriva i da mu je savest čista.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI