Haos u SAD posle Trampove pobede, KALIFORNIJA HOCE DA SE ODCEPI građani traže CALIEXIT

Građani Kalifornije, najmnogoljudnije američke države, ogorčeni pobedom Donalda Trampa na predsedničkim izborima, pokrenuli napravili su na Tviteru haštag ‘Caliexit’ kojim traže otcepljenje od Sjedinjenih Američkih država

Stanovnici najmnogoljudnije američke države većinski su glasali za Hilari Klinton, ali razočarani pobedom republikanskog kandidata sve su brojnije pristalice ideje da se, poput Britanaca koji su na referundumu izglasali izlazak iz Evropske unije, Kalifornija otcepi od ostatka Sjedinjenih država.

Bogata država na zapadnoj obali je sa populacijom od 39 miliona stanovnika najmnogoljudnija, a njena veoma snažna privreda je, kako aktuelni podaci pokazuju, šesta ekonomija na svetu.

Kalifornija je tradicionalno demokratska zemlja. Oni uvek glasaju za demokrate i imaju najviše elektora i oko toga nema iznenađenja. Ali niko nije mogao da sanja da će Florida glasati za Trampa. Mediji su bili baš za Hilari.. Pensilvanija ih isto dotukla. A u Kaliforniji već kukaju. Traže Caliexit. Noćna mora im je da Tramp bude predsednik – ispričala je za Telegraf Srpkinja Marija Jovanović koja živi u San Dijegu.

Među tvitovima sa haštegom caliexit najviše je onih koji izražavaju nevericu i razočaranje u većinsku odluku Amerikanaca da izaberu Trampa, tu su i duhoviti komentarima pokušavaju da poprave raspoloženje Hilarinim glasačima, ali ima i tviteraša koji misle da ostatak Amerike neće zažaliti ako Kalifornija odluči da se otcep

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI