Haki Abazi glavni finansijer zute patke

Albanac sa Kosova Haki Abazi, programski direktor “Rokfeler fondacije” za Balkan, ključni je čovek preko koga stranci finansiraju takozvane nevladine organizacije koje stoje iza proteste čiji je simbol “žuta patka”, pokazuje dokumentacija do koje je došao nas portal!

Ko je Haki Abazi

* od 2007. programski direktor Fondacije braće Rokfeler za zapadni Balkan
* prethodno bio direktor kancelarije kosovskog Ist Vest menadžment instituta
* šef UO Foruma “Grentmejkers Ist”, a član je upravnih odbora nekoliko međunarodnih organizacija
* diplomirao informatiku i menadžment, a školovao se na Kosovu i u Americi
* govori engleski, albanski, srpski, a zna i osnove persijskog dijalekta dari

Gotovo sve uplate liderima “žute patke” idu upravo preko Abazija, a novac se zvanično uplaćuje na ime projekata čiji je cilj jačanje demokratije i razvoj civilnog sektora na Balkanu.

Pare se, međutim, gotovo isključivo troše za proteste koji imaju za cilj da prerastu u nasilne demonstracije.

“Oficir za vezu”

Kako smo već pisali, Rokfelerova fondacija je u poslednje tri godine za specijalne “projekte” u Srbiji izdvojila 1.064.000 dolara. Da je stvar, međutim, još ozbiljnija dokazuju reči premijera Aleksandra Vučića, koji je tokom skupštinske rasprave o izboru nove vlade prošle nedelje rekao da je u kampanju oko tzv. afere “Savamala” uloženo najmanje tri miliona evra!

Prema rečima naših sagovornika, Haki Abazi je glavni “oficir za vezu i finansije” između zapadnih fondacija i šefova protesta u Srbiji. U njegovoj zvaničnoj biografiji piše da se bavi razvojem civilnog sektora na Balkanu, a predstavlja se kao stručnjak za geopolitiku.

Abazi se školovao na Kosovu i u SAD. On ima odlične veze u Americi i ključni je Rokfelerov igrač na Balkanu. Preko njega idu isplate novca i on piše izveštaje o tome da li su akcije uspešne. Interesantno je i to što je Haki Abazi sin Hasana Abazija iz Uroševca, koji je uoči izbora 2012. uhapšen u Srbiji zbog sumnje da se bavi špijunažom. Ipak, Hasan Abazi je pušten iz zatvora posle urgencija iz zapadnih ambasada… – prenosi naš sagovornik.

SMEŠNO JOJ Šefica ‘žute patke’ Ksenija Radovanović sa Čekuom (prvi s leva) i Sadikuom (u sredini) u Prizrenu

Da protesti u Beogradu nisu nimalo spontani i da i te kako imaju veze sa Šiptarima, dokazuje i fotografija Ksenije Radovanović, šefice “žute patke”, koja se prošle nedelje u Prizrenu srela sa Albancem Artanom Sadikuom, glavnim organizatorom “šarene revolucije” u Makedoniji! Radovanovićeva se u Prizrenu srela i sa NVO aktivistom sa Kosova Hajrulom Čekuom.

Lažni humanitarci
Te organizacije najmanje se bave humanitarnim radom. One su najčešće deo “obojenih revolucija” i njihov rad je usmeren protiv vlasti u zemlji u kojoj rade
Milovan Drecun, Odbor za KiMŠOKANTNO! PUTIN UPOZORIO VLAST U BEOGRADU: Soroš spremio 20 miliona dolara za ulične nemire u Srbiji!

Kao paravan za njihove susrete poslužio je Festival dokumentarnog filma. To je, međutim, samo maska sastanka na kom su se šefovi “žute patke” i Albanci dogovarali oko budućih akcija u Beogradu. Njihova ideja je da protesti u Beogradu zaliče na one u Makedoniji i da prerastu u krvave nerede… – upozorava nas izvor.

Haki Abazi nije juče bio dostupan za komentar. S druge strane, šef diplomatije Ivica Dačić nije iznenađen.

Fondacije poput Rokfelerove godinama finansiraju aktivnosti raznih organizacija po svetu kojima se mešaju u unutrašnje stvari država – kaže Dačić.

Ruše poredak

Šef Odbora za KiM Milovan Drecun smatra da sve ovo šteti nacionalnim interesima naše države.

Te organizacije najmanje se bave humanitarnim radom, a mnogo više su političke. Najčešće su deo obojenih revolucija i njihov rad je usmeren protiv vlasti u zemlji u kojoj rade – ukazuje Drecun, dok bezbednosni stručnjak Božidar Spasić ocenjuje da bi sve ovo trebalo da ispitaju nadležni organi.

Bitno je da se isprate tokovi novca i utvrdi kome je i zašto on uplaćen. Rokfeler i njemu slični milioneri ne daju pare tek tako, već to rade po nalogu Vašingtona – upozorava Spasić.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI