Gzavijer Dzonson: HOCU DA UBIJAM BELE POLICAJCE

Ratni veteran “uznemiren“ zbog nedavnih ubistava Afroamerikanaca, otvorio je vatru i usmrtio pet policajaca u Dalasu

Napadač je identifikovan kao Majka Gzavijer Džonson koji je poginuo kada je policija detonirala robot bombu u njegovoj blizini.

– Osumnjičeni je rekao da je gnevan zbog belih ljudi i da želi da ubije belce, posebno policajce- rekao je detektiv Dejvid Braun.

Još nije najjasnije da li je bilo drugih napadača i da li je neko od tri osobe koje su privedene bio direktno umešan u pucnjavu. 

Pucnjava je započela oko devet časova uveče kada se održavao miran protest “Black Lives Matter“ o borbi za prava crnaca nakon što su se u prethodna tri dana dogodila dva slučaja kada su policajci usmrtili dva Afroamerikanca u Minesoti i Luizijani.

Nakon pucnjave, napadač Majka Džonson (25) zadržao se u jednoj zgradi u koju je kasnije upala policija. 

On je policiji rekao da nije pripadnik nijedne organizacije, kao i da deluje potpuno sam. 

“LA tajms“ pišu da Džonson nema veze sa terorističkim grupama i nema kriminalni dosije. Živeo je u Dalasu, a njegova porodica živi u Meskitu, istočno od Dalasa.
Crni SUV nađen na mestu zločina registrovan je na Delfenu Džonson, majku napadača, prenosi NBC. 

Džonson je bio američki vojnik, ali detalji o njegovoj službi još nisu poznati. AFP javlja da je bio rezervista i veteran iz Avganistana.

Navodno je rekao policiji da je “kraj blizu“ i da želi da ubije još policajaca.

“Pokušali smo da pregovaramo nekoliko sati, to je propalo, došlo je do razmene vatre. Nismo videli drugo rešenje sem da iskoristimo našeg robota bombu i postavimo napravu tamo gde se nalazio osumnjičeni. Druge opcije bi izložile naše policajce opasnosti. Želeo je da ubije oficire, posebno belce. Izrazio je zbog čega je uznemiren, ali ništa od toga nema nikakvog smisla, ništa nije legitiman razlogda se neko povredi. Znamo samo ono što je rekao pregovaračima“, naveo je Braun.

Na njegovom Fejsbuk profilu postoji malo detalja o njegovom životu, ali postoji i poster organizacije “Black power“. 

Policija i dalje pokušava da dozna koliko je napadača bilo uključeno u akciju.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI