GRADJANI PUNI UTISAKA Vucic je najbolji premijer

„Od premijera očekujem da mi otključa kuću, da mi pomogne”, kazala je Nedeljka Luković, devedesetogodišnjakinja iz Mirijeva. Sedela je na drvenoj stolici, obučena u crno, sa štapom u ruci. A problem „velik ko kuća”, ni izbliza bezazlen, kako možda zvuči.

– Kuća mi je zaključana pet meseci, ne mogu da uđem. Sada sam došla da molim da mi dođu sutra da otvore. Imala sam sa starijim sinom problem, tražio je prepis i oteo mi kuću. Živim u Mirijevu, sada sam sa mlađim sinom. On me izdržava, penzija mi mala, a troškovi rastu – pričala nam je svoju tužnu životnu priču ova baka. Nažalost, tu njenim mukama nije bio kraj. „Stariji sin je prošlog petka umro, a snaha mi ne da ključ“, dodala je drhtavim glasom.

Došao samo da se upozna

Među okupljenima smo naleteli i na čoveka koji za sebe tvrdi da nema problema.

– Nemam ja probleme, došao sam da vidim ove ljude ovde i da upoznam premijera Vlade Srbije Aleksandra Vučića. Da mi pruži ruku i da mu uzvratim – kaže Krstić.

Reka ljudi ispred Nemanjine 11. Broj se iz časa u čas povećavao. Jedni odlaze, drugi dolaze. Izmučeni, tužni, na leđima svako nosi svoj problem. Poneki su sa sobom imali stolice, drugi su pak ćuteći sedeli na stepenicama.

– Želim da mi socijalna služba vrati unuke, imam ih troje. Ako postoji mogućnost da se zaposlim u „Lasti“, ipak je to državna firma gde mogu da podignem kredit da bih uzela neku kućicu ili stan – kaže Časlavka Stokić iz Obrenovca. U poplavama je izgubila sve. Sada sa ćerkom živi u hotelu, u sobi četiri sa četiri.

Dočekali da kažu šta ih tišti

– Ćerka je bila udata, na kraju se ispostavilo da je zet narkoman. Pobegao je za Holandiju, nikada nije pitao za decu, od rođenja sam ja brinula o njima. Brinuću i dalje, radim svakog dana po šesnaest sati – prepričava svoju muku ova udovica.

Tužne sudbine, priče koje retko koga ostave ravnodušnim juče je slušao premijer Vučić. Satima… Od rane zore, pa do 6 po podne.

– Imala sam zakazano u 5.40, stigla sam u 5.20 i upravo je tada počela prozivka – prenela nam je svoje utiske nakon sastanka sa premijerom Vučićem Slavica Stanković

– Premijer je super, imala sam jaku tremu pre ulaska. Klecala su mi kolena. Međutim, samim ulaskom, kada sam videla njegovu reakciju, pogled i stav, trema je nestala. Pružio mi je ruku, rekao mi je da sednem preko puta njega. Rekla sam mu: „Ja bih da stojim iz poštovanja prema vama”, on se ljubazno nasmejao i pokazao mi rukom da sednem – prepričala nam je susret dodajući da je premijer „ekstra”.

Građani zadovoljni

Premijer Vučić razgovarao je sa građanima koji su od njega tražili pomoć za rešavanje problema, a najčešće su to bili nerešena pitanja legalizacije, bespravne gradnje, sudskih sporova, zdravstveni problemi i zapošljavanje. Za razgovor sa premijerom prijavilo se oko 5.000 građana. Vučić je građane primao sa svojim saradnicima i sa direktorom policije Vladimirom Rebićem. Oni koji su među prvima bili primljeni poručili su da su zadovoljni što su imali priliku da svoje probleme iznesu premijeru.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI