GRAĐANI NEĆE VIŠE DA TRPE ‘ŽUTO NASILJE’: U petak miting protiv RTV, Pajtića i lopova!

GRAĐANI NEĆE VIŠE DA TRPE ‘ŽUTO NASILJE’: U petak miting protiv RTV, Pajtića i lopova!
Široj javnosti malo poznate nevladine organizacije “Anti-žuti”, “Stop lopovima” i “Dajte patku tati” organizovaće u petak u Novom Sadu demonstracije protiv odlazećeg premijera Vojvodine Bojana Pajtića i rukovodstva RTV, saznaje nas portal.
PROTEST PROTIV PAJTIĆA 12. APRILA U NOVOM SADU Na ulice izašlo više od 50.000 ljudi

Ovi protesti, prema zamisli organizatora, trebalo bi da pošalju masovnu poruku da je vreme za “što brži odlazak Pajtićevih lopova i lažova iz Vlade Vojvodine, ali i sa pokrajinskog Javnog medijskog servisa”.

Pajtićevci u ratu sa ‘Ne davimo Beograd’

Organizatori i pristalice inicijative “Ne davimo Beograd” zaratili su sa funkcionerima DS Bojana Pajtića, koje su optužili da mitinge koriste u političke svrhe.

Oni su se javno pobunili zbog toga što su simpatizeri demokrata istakli svoje zastave na subotnjim demonstracijama.

To je žestoko isprovociralo pojedine članove DS, među kojima je bila i Tamara Tripić:Počeli su s pričom da smo došli sa obeležjima da preotmemo valjda protest, a završili rečima koje jasno kažu da smo nepoželjni, napisala je Tripićeva na Tviteru.

public

Nju je podržao i Bojan Pajtić:
Ne razumem. Kada su članovi i simpatizeri DS prestali da budu građani? Ko kome može da ospori brigu zbog nasilja i fantomki?

public

Iste NVO planiraju i veliki protest protiv uređivačke politike RTS u Beogradu.

U petak se planira veliki miting sa koga će biti poslata jasna poruka onima kojima već nedeljama siluju nepostojeće afere u Savamali i na RTV. Narodu je dosta njihovih plaćenih mitinga koje finansiraju strane ambasade i fondacije koje vode osvedočeni srbomrsci! – objašnjava naš izvor, dodajući da će protesti biti upereni, pre svega, protiv funkcionera DS Bojana Pajtića koji su godinama pljačkali pokrajinu, ali i “žutih” urednika i novinara RTV koji zloupotrebljavaju javni servis i otvoreno rade za Pajtića.

Potpredsednik SNS Miloš Vučević, upitan da prokomentariše naša saznanja, ističe da je normalno da postoji drugačije mišljenje.

Pajtić, Radulović, Gruhonjić i njihovi pajtosi započeli su kampanju za politički pritisak na RTV i zato je za očekivati da postoje i drugačiji stavovi o ovoj temi. Legitimno je da svako može da izražava mišljenje, ali bi bilo važno da se odlučivanje zadrži isključivo u institucionalnim okvirima – naglašava Vučević.

Analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje da su ovi protesti odgovor na provokacije koje traju nedeljama.

To je reakcija na politizaciju smena na RTV, ali i na lažnu aferu “Savamala”. Izborna kampanja očigledno još traje, iako su odavno objavljeni rezultati – zaključuje Stanković.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI