Gordana Uzelac i Mara Dragović PREBIJENE ISPRED PINKA

Gordana Uzelac i Mara Dragović, novinarke Pinka brutano su fizički napadnute danas tokom protesta Dveri isprd zgrade ove televizije
 

Batinaši ledera Dveri Boška Obradovića nisu mogli da otrpe Gocina novinarska pitanja, pa su u svom besu i nemoći fizički nasrnuli na nju, a ekoliko minuta kasnije i na njenu koleginicu Maru DragovićJedan od Boškićevih “muškarčina” je čak pesnicom udario u glavu Gordanu Uzelac, koja je barem 30 centimetra niža i 30 kilogram lakša od njega. Ona je bukvalo nokautirana i u šoku zbog čega joj Hitna pomoć trenutno ukazuje pomoć.Obezbeđenje televizije Pink je brzo reagovalo i sprečilo dalje nasilje.Okupljeni nose državne zastave i zastave svojih pokreta, zvižde pištaljkama, uzvikuju “Ua!”, dok se iz dvorišta televizije Pink čuje klasičnamuzika.

Gordana Uzelac i Mara Dragović, novinarke Pinka brutalno su fizički napadnute danas tokom protesta Dveri ispred zgrade ove televizije

Batinaši ledera Dveri Boška Obradovića nisu mogli da otrpe Gocina novinarska pitanja, pa su u svom besu i nemoći fizički nasrnuli na nju, a nekoliko minuta kasnije i na njenu koleginicu Maru Dragović.

Jedan od Boškićevih “muškarčina” je čak pesnicom udario u glavu Gordanu Uzelac, koja je barem 30 centimetra niža i 30 kilograma lakša od njega. Ona je bukvalno nokautirana i u šoku zbog čega joj Hitna pomoć trenutno ukazuje pomoć.

Obezbeđenje televizije Pink je brzo reagovalo i sprečilo dalje nasilje.

Goran Gmitrić, glavni urednik informativnog programa televizije Pink zatražio je od novinarskih udruženja da reaguju i pozvao policuju da otvori istragu jer su novinari napadnuti dok su obavljali svoj posao.

Okupljeni nose državne zastave i zastave svojih pokreta, zvižde pištaljkama, uzvikuju “Ua!”, dok se iz dvorišta televizije Pink čuje klasična muzika.

U dvorište zgrade prethodno je izašao je vlasnik Željko Mitrović, a devojke u narodnoj nošnji su učesnicima protesta delile vodu i banane.

Skup obezbeđuju redari, a učesnici protesta blokirali su saobraćaj ispred zgrade Pinka iz pravca Vojno-medicinske akademije do bolnice “Dr Dragiše Mišović Dedinje”.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je večeras u Urgentnom centru brutalno prebijene novinarke Pinka Gordanu Uzelac i Maru Dragović

Vučić je želeo lično da se uveri  u kakvom su stanju pretučene novinarke i da im pruži podršku uz obećenje da će počinioci ovog gnusnog napada biti najstrože kažnjeni.

Direktor Urgentnog centra obavestio je šefa države da su obe novinarke zadržane u bolnici, Uzelčeva sa teškim telesnim povredama i potresom mozga, a Dragovićeva sa lakšim telesnim povredama.

Podsetimo, danas su ispred zgrade Pinka protestovale pristalice Dveri, predvođene liderom pokreta Boškom Obradovićem i predsednikom Opštine Čajetina Milanom Stamatovićem. Tom prilikom “dveraši” su primeni brutalnu silu, i to protiv dve žene, novinarke – Gordane Uzelac i Mare Dragović.

Pristalice Dveri  su Uzelčevu udarili u glavu, posle čega je ona pala na beton i ozbiljno se povredila, pa je morala da interveniše i lekarska ekipa. Nedugo zatim oni su s leđa napali Dragovećevu i udarili je u potiljak. Obezbeđenje Pinka je moralo da reaguje i unese novinarku u zgradu.

Viši sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana za D.V. (45), koji se tereti za napad na novinarke televizije Pink tokom protesta Dveri u subotu

Portparol suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak odredio pritvor za D.V. zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

Na ovo rešenje okrivljeni i njegov branilac mogu da izjave žalbu krivičnom vanpretresnom veću u roku od tri dana od prijema rešenja, dodala je Stanković.

– U ovom slučaju postupak protiv osumnjičenog sprovešće Više javno tuzilaštvo u Beogradu koje D.V. tereti za krivično delo nasilničko ponašanje na javnom skupu – rekla je ranije danas portparol tužilaštva Tatajana Sekulić Tanjugu.

D.V. je na protestu pristalica Dveri ispred televizije Pink, kojem je prisustvovalo oko 250 ljudi fizički napao i udario novinarke TV Pink Gordanu Uzelac i Maru Dragović.

Na snimku televizije Pink zabeležen je trenutak kada jedan od učesnika protesta napada i obara Gordanu Uzelac.

Zabeležen je i momenat kada se učesnik protesta u trku zaleće ka novinarki Mari Dragović, ali ga je zaustavilo obezbeđenje televizije.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI