GORAN VESIC: IMA LI KRAJA LAZIMA KURIRA

Povodom teksta koji je dana objavio Kurir a čije je suština “da sam zbog neodazivanja na vojni poziv 1999. godine osuđen na dve godine zatvora” želim jasno da istaknem da nikada u životu nisam pravnosnažno osuđen za bio koje delo, poručio je gradski menadžerGoran Vesić
 

– Farsa kojom se bvi Aleksandar Rodić, koji sebi daje za pravo da svima deli patriotske lekcije, podseća na istu farsu iz 1999. godine kada se Mira Marković, posle agresije NATO, obračunavala političkim neistomišljenicima međukojima sam bio i ja – ističe Vesić i dodaje:– Za razliku od Rodića, ja sam kao patriota i sin oficira JNA, ceo vojni rok odslužio 1988/89 i to u Somboru, Zagrebu i Zemunu i na to sam ponosan. Rodić je pobegao iz Srbije 995. godine da ne bi služio vojsku a potom je lagao da je služio vojsku u SAD!?

Vesić ističe da j, za razliku od Rodića “koji je sedeo u SAD tokom agresije NATO nisam se krio i 21. aprila 1999. sam kao odbornik bio na ratnoj sednici Skupštine grada Beograda”.– Tek krajem maja posle ozbiljnih upozorenja da nisam bezbedan zajedno sa Zoranom Đinđićem proveo sam neko vreme u Crnoj Gori. Tada su se tako proganjali politički protivnici i nismo imali taj luksuz da kao Rodić danas sedimo u dobnoj fotelji i napadamo sve od predsednika države do ministara izmišljajući i lažući – kaže Vesić.

Za razliku od porodice Rodić, kaže Vesić, nisam posle tog rata uživao zaštitu pa sam bio progonjen kao i drugi Miloševićevi protivnici.

– Tekst u Rdićevom Kuriru podsetio me je na najgore političke intrige koje su se u leto 1999. godine dešavale sa politički neistomišljenicima. Đinđiću su takođe izmisli posle rata lažni vojni poziv na koji se navodno nije odazvao. Da budem jasan, nikada nisam počinio nijedno krivično delo pa samim tim nisam ni pravnosnažno osuđen što je je lako proverivo jer o tome postoje zvanične državne evidencije – napominje gradski menadžer.

– S obzirom da je Srbija pravna država ja ću podneti tužbu za klevetu protiv Aleksandra Rodića zbog laži koje su objavile njegove novine. Pa će lepo sud da utvrdi da li sam ja ikada bio pravnosnažno osuđen ili je Rodić patološki lažov. Za razliku odRodića koji radi za Hrvatsku ja nemam dve zemlje i veoma mi je stalo da se utvrdi istina. Novac koji budem dobio kada sud bude utvrdio da Rodić laže uplatiću u humanitarne svrhe. Da jednom bude neke kristi od Rodića i Kurira. Na kraju Rodić može da laže i izmišlja koliko god želi sve dok ima para da plaća kazne. Samo neka plati porez koji duguje državi i vrati kredit Razvojnoj banci Vojvodine jer je te pare oeo svim građanima Srbije – zaključio je Vesić.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI