GORAN VESIĆ: Balša Božović bi jos da krade

Član Gradskog odbora Beograd SNS Goran Vesić danas je rekao da fukcioner DS Balša Božović u nedostatku bilo kakvog programa širi mržnju i laži i “želi još tajkunskih kombincija i ponovo Beograd zaduži za 1,2 milijarde evra”
 

Vesić, prenosi se u saopštenju Gradskog odbora SNS, ističe da Božović “sa svojom lopovskom družinom u sastavu Đilas, Šapić i Šutanovac” hoće da pljačka Beograd i dodaje:– Svako ko želi dobro Beogradu trebao bi da bude srećan ako Vlada Republike Srbije želi da dodatno finansijski pomogne svom glavnom gradu. A kome će ako ne Beogradu koji čini 40 odsto društvenog proizvoda zemlje. Vlada Republike Srbije finansia obnovu polovine fasada u Beogradu, finansira 50 odsto obilaznice oko grada i mnoge druge projekte.Navodi i da je za to koliko para ima Bograd dovoljno pogledati beogradski budžet 2017. koji iznosi 102 milijarde, dok je 2013. kada je grad vodio Đilas iznosio 78 milijardi dinara.

– A kako su Đilas, Šapić, Šutanovac, Jeremić i Janković radili pre nas dovoljno govori podatak da Gradsko saobraćajno preduzeće, za prvih 11 meseci 2010. godine, zaposlenima i privremeno angažovanim radnicima nije uplaćivalo zakonom propisane poreske doprinose za radni staž i zdravstveno osiguranje, dok je splata neto zarada uredno vršena – ukazao je Vesić.On je naznačio i da su samo te godine Đilas, Šapić i Šutanovac zadužili državu za 1.740.041.010 dinara samo u GSP.

– Te godine, pored tog duga, Bograd je bio najveći dužnik poreza u zemlji sa 1.643.852.250,91 dinara duga – precizirao je Vesić.Ističe i da za razliku od vremena kada su grad vodili Đilas, Šapić i Šutanovac grad Beograd danas ne duguje ni dinar za porez, a sve obaveze prema korisnicima isplaćuje u dan.

– I sve to u uslovima kada smo vratili 500 miliona evra kredita, od 1.2 milijarde evra koliko je ova ekipa zadužila Beograd – dodao je Vesić i poručio da odgovorna gradskavlast, predvođena SNS, Beograd gradi i modernizuje.U tom smislu Vesić apostrofira da je danas u Brogradu 1.111 aktivnih gradilišta, da se nezaposlenost smanjuje, a infrastrukturu unapređuje.Božović je ranije izjavio da je “Beograd do pre pet godina finansijski pomagao gradovima i opštinama širom Srbije” dok je sada došlo do toga da se iz budžeta Srbije za njega “izdvaja pooć od 100 miliona dinara jer ne može da izmiruje osnovne obaveze”.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI