GOATI: JANKOVIC PUCAO SEBI U NOGU

Odluka Pokreta slobodnih gađana da više ne sarađuje s Demokratskom strankom zbog predloženih izmena Ustava i njene spremnosti da o tome razgovara s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao posledicu će imati slaiji rezultat PSG u Beogradu, jer taj pokret nema infrastrukturu koju DS poseduje, izjavio je danas politički analitičar Vladimir Goati
 

Goati je za agenciju Betaodluku PSG ocenio kao “još jedan pucanj u vlastitu nogu opozicije”.– Vredi li sukob oko odnosa prema pojedinc slabijeg rezultata demokratskih snaga na narednim izborima? Odgovor je, ne vredi – rekao je Goati.

On je naveo da “a priori neprijateljstvo prma Vučiću ne doprinosu stabilizaciji i eventualnom ujedinjenu opozicije, naročito zato što je lider SNS-a na predsedničkim izborima, koje su relevantni činioci priznali kao demokratske, odneo ubedljivu pobedu”.– Šteta je i to što D sa svojom infrastrukturom ne bi podržao trenutno bolje kotirani PSG. Šteta je što je do ove vrste nesporazuma došlo uoči izbora. Centar i stožer okupljanja demokratske, proevropske opozicije u ovom trenutkumože da bude samo Jankovićev pokret na osnovu podrške koju uživa. Ovaj poslednji potez ne može doneti nikakve koristi ni Vuku Jeremiću, ni ostalim opozicionim strankama. Opozicija, po svemu sudeći, osaje u krugu svog samouništenja – kazao je Goati. 

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI