FUTOG: NAPADNUTI POLICAJCI: UHAPSENI LJUBICA KOSTIC I RADENKO KANTAR

Pripadnici polcijske patrole fizički su napadnuti večeras u Futogu, kod Novog Sada. Kako saznajemo, napad se dogoio kada je policija krenula da privede Ljubicu Bosnić, koja je narušavala javni red i mir u jednom ugostiteljskom objetu
 

–  Policijski služenici su oko 20.30 sati otišli u taj objekat, u Ulici Sime Šolaje, ali je žena otišla pre dolaska patrole. Međutim, pronašli su je u drgom objektu, u neposrednoj blizini, a kada su je poveli prema vozilu, počela je da doziva prijatelja Radenka Kantara, koji je fizički napao policajce. Udario je pesncom najpre jednog, a zatim i drugog policijskog slubenika – kažu za nas portal u Strukovnom udruženju poicije “ Dr Rudolf Arčibald Rajs”.Napadnutim policajcima su ubrzo stigle kolege u pomoć, pa je nsilnik priveden u policijsku stanicu.Ljubica i Radenko su bili pijani, a kod žene je pronađena i droga. Tužilac je delo kvalifikovao kao napad na ovlašćeno službeno lice i nasilničko ponažanje, a za oboje je doređeno zadržavanje do 48 sati   – kaže na izvor iz novosadske policije.

Predsednik Struovog udruženja policije Nenad Ljubišić kaže da je vešerašnji napad na policijske službenike samo nastavak ooga što se događa u poslednje skoro dve decenije.Prema njihovim podacima, od 2000. godine, do aprila meseca prošle  evidentirano je preko 23. 600 krvičnih dela koja su izvršena nad policijskim službenicima plikom obavljanja profesionalnih poslova. U ovom periodu je  od posledica krivičnog dela izvršenog nad policijskim službenicima  život  izgubilo njih 13 , dok je lakše i teže povređeno 3960 policijskih službenika, što je sakako znak da je neophodna hitna reakcija države na prevenciji takvih događaja – ističe Ljubišić.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI