“Fristajler” i “Tilt” zapalila ekipa navijača Velje Nevolje!

Obezbeđenje dva najpoznatija kluba u Beogradu, prema novim saznanjima iz istrage, odgovorno je za paljenje “Fristajlera” i “Tilta”. Nisu bili zadovoljni ponuđenim ugovorom, pa su na silu hteli da ubede gazde da im povećaju cenu rada

Dva najpoznatija beogradska noćna kluba, “Fristajler” i “Tilt”, koji su uništeni prošlog utorka, zapalilo je postojeće obezbeđenje koje nije bilo zadovoljno ponuđenim novim ugovorom i novcem za njihove usluge. Do novog obrta u istrazi policija je došla nakon operativnih saznanja i svedočenja jednog bivšeg pripadnika obezbeđenja popularnih prestoničkih lokala.

Iako se verovalo da su “Tilt” i “Fristajler” zapaljeni najverovatnije iz osvete Veljku Belivuku (32) zvanom Velja Nevolja, koji je bio šef obezbeđenja ovih klubova, jer se sumnjiči da je ubio karatistu Vlastimira Miloševića (34) upravo zbog primata nad obezbeđivanjem splavova, istraga sada ide u drugom pravcu.

Zbog splavova ubijen i Sale Mutavi?

Najbolji drug i blizak poslovni saradnik Veljka Belivuka je bio Aleksandar Stanković, poznatiji kao Sale Mutavi, koji je ubijen u mafijaškoj sačekuši u oktobru 2016. u Bačvanskoj ulici u Beogradu. Sale je bio vođa “grobara”, a sa Belivukom je kontrolisao obezbeđenje u više poznatih beogradskih klubova. Obojica su postali poznati javnosti u aprilu 2016. zbog napada na tadašnjeg direktora FK Partizan Miloša Vazuru.

– Oni su i računali da će mediji objaviti kako suparnička ekipa želi da preuzme primat nad obezbeđenjem splavova i ujedno se osveti Velji zbog ubistva karate reprezentativca Vlastimira Miloševića, s kojim je duže vreme bio u sukobu. Na taj način oni su zapravo želeli da uplaše gazde ovih klubova i stvore lažnu sliku kako bez njih ne bi mogli da bezbedno sačuvaju lokale – priča izvor našeg lista.

U prilog ovom novom pravcu istrage govori i to da su pripreme za novu letnju sezonu na “Fristajleru” i “Tiltu” uveliko u toku.

– Letnja sezona počinje već u aprilu i sada se već traže konobari, šankeri, ali se i pregovara sa već postojećim obezbeđenjem ili se traže novi ljudi. Očigledno su gazde već ušle u pregovore sa postojećim pripadnicima obezbeđenja i tu je nastao problem. Ti momci koji rade na ulazu u ove klubove verovatno nisu mogli za stolom da isposluju više novca. Paljenjem splava i kafića oni su hteli da stave do znanja gazdama da ne mogu bez njihove zaštite da opstanu a da ne pretrpe veliku štetu – dodaje naš sagovornik.

Podsetimo, nešto pre dva sata iza ponoći u noći između 28. februara i 1. marta napadači su čamcem prišli splavu, polili ga benzinom i onda bacili baklju, koja je brzo izazvala veliki požar. Čuvar, koji je sam bio na “Fristajleru”, uspeo je nepovređen da pobegne, a brzo je stiglo pet vatrogasnih ekipa, koje su ugasili vatru.

Međutim, splav je do tada već bio skoro uništen. Dok je trajalo gašenje požara, sa druge strane Save, kod Beton hale, odjeknula je snažna detonacija. Ispostavilo se da je neko bacio bombu na klub “Tilt”. Bomba je bila bačena uz zid, sa bočne strane kluba, i napravila je manji krater. Od detonacije su popucala stakla. Ni u ovom napadu nije bilo povređenih jer klub nije radio u to doba noći. Veruje se da su oba napada izveli isti ljudi.

Dva vlasnika ovih klubova, jedan naš i jedan grčki državljanin, nisu u sukobu sa zakonom, ali u oba kluba obezbeđenje drži Veljko Belivuk, koji je nedavno uhapšen zbog sumnje da je 30. januara ove godine ubio karatistu Vlastimira Miloševića u Ulici 27. marta u centru Beograda, s kojim je duže vreme bio u sukobu oko kontrole obezbeđenja najpoznatijih klubova.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI