Francuska otvorila Evropsko prvenstvo pobedom 2:1

EURO 2016 otvorili su reprezentacije Rumunije i Francuske u Sen Deniju, a prvu pobedu na šamionatu upisao je domaćin – 2:1

Evropsko prvenstvo u fudbalu 2016. je počelo na stadionu “Francuska”, u Sen Deniju – pobedom Francuske protiv Rumunije 2:1.
Prvi gol na šampionatu postigao je Žiru, u 57. minutu za 1:0. Rumunija je izjednačila sa penala koji je uspešno izveo Stancu, u 65. minutu 1:1… I kada su svi čekali da sudija svira kraj Paje je zatresao mrežu Rumunije – konačnih 2:1 upisano je u 89. minutu.Rumunija je na početku utakmice imala izrazitu priliku, kada je Stanku sa nekoliko metara pogodio golmana protivnika Uga Lorisa. Francuska je do gola imala više šansi, uglavnom preko Žirua i Antoana Grizmana.

Domaćin je poveo posle odlične reakcije Žirua, koji je nakon centaršuta Dmitrija Pajea odlično skočio ispred golmana Rumunije Ćiprijana Tatarušanua i prebacio loptu preko njega.

Ipak, Rumunija je izjednačila posle samo osam minuta, kada je Stanku iskoristio penal, koji je arbitar Viktor Kasai dosudio posle prekršaja Patrisa Evre u kaznenom prostoru.

Pobedu Francuzima doneo je Paje odličnim šutem Pajesa sa 20 metara, posle kojeg je Tatarušanu bio nemoćan.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI