(FOTO) CRNA GORA: Dignuti u vazduh grobovi vodja barskih gangova! #vesti #b92

(FOTO) CRNA GORA U ŠOKU, NI MRTVI NISU SVETINJA! Dignuti u vazduh grobovi vođa barskih gangova!
Grobovi vođa barskih gangova Luke Đurovića i Andrije Mrdaka stradali u stravičnoj eksploziji na Gvozdenom bregu u Baru. Dinamit bio postavljen pod grobnicu porodice Stojanović

Profi rad
Korišćeno je mnogo eksploziva, a sumnjamo da je aktiviran daljinskim upaljačem
Izvor iz MUP

Na gradskom groblju Gvozden breg u Baru juče oko podne dignuta je u vazduh grobnica porodice Stojanović. Tom prilikom uništeni su spomenici Luke Đurovića, koji je važio za vođu jedne od barskih kriminalnih grupa, i Andrije Mrdaka, koji je bio jedan od šefova u klanu ubijenog Armina Muše Osmanagića! Delimično je oštećen i grob familije Šaranović!

Sagovornik našeg lista iz policije kaže da je razorni eksploziv postavljen uz porodičnu grobnicu Stojanovića.

InformerReč je o nečemu što se nikada nije događalo u Crnoj Gori. Ovo je do sada najradikalniji obračun s protivnicima

Velimir Rakočević, kriminolog

– Sumnjamo da je eksploziv aktiviran daljinskim upaljačem. Korišćeno je mnogo eksploziva, tako da je od grobnog mesta Stojanovića ostao samo veliki krater, ali su i spomenici Đurovića i Mrdaka gotovo uništeni. U ovom trenutku bilo bi neozbiljno spekulisati šta je motiv napada – kaže naš izvor.

On kaže da porodica Stojanović, prema do sada poznatim podacima, nije iz kriminalnog miljea.

– Za ovako gnusan čin neko je morao imati ogroman motiv. Istraga će, siguran sam, otkriti i ko je postavio eksploziv i ko je to naredio – dodaje naš sagovornik.

Vođe klanova grob do groba

Andrija Mrdak ubijen je krajem 2014, a policija za to ubistvo sumnjiči srpskog državljanina Darka Geislera (ranije se prezivao Nedeljković) i za njim je raspisana poternica.
Mrdak je likvidiran na kapiji zatvora u Spužu, kada je sa snajom krenuo u posetu bratu Nenadu. Bio je i telohranitelj ubijenog vođe drugog barskog klana Armina Muše Osmanagića. Osmanagić je likvidiran dva meseca pre Mrdaka.
Đurović i Osmanagić su bili u žestokom sukobu.

Kriminolog Velimir Rakočević za Informer CG kaže da je reč o nečemu što se nikada nije događalo u Crnoj Gori. On upozorava da je ovo do sada najradikalniji način obračuna s protivnicima.

– Tu postoji više krivičnih dela u sticaju. Od povrede i oštećenja groba, pa do izazivanja opšte opasnosti. Napad se može tretirati i kao krivično delo protiv života ljudi i imovine. Ipak, neophodno je sačekati rezultate istrage. Sada možemo samo da nagađamo šta je motiv za ovako strašan čin. Sve liči na osvetu iz niskih pobuda. Problem je što se na našim prostorima ovako nešto nikad nije dešavalo – ocenjuje Rakočević.

Luka Đurović je stradao u udesu pre tri godine, kod tunela Vrmac. On se u policijskim evidencijama vodio kao vođa najvećeg kriminalnog klana u Baru. Važio je i za čoveka bliskog vođi “zemunaca” Luki Bojoviću. Đurović je dovođen i u vezu s nestankom Slobodana Radonjića 2009, što je izazvalo i najžešći sukob u srpsko-crnogorskom podzemlju do tada. U tom obračunu ubijeni su Radonjićev kum Branislav Šaranović, otac Danilo i njegov prijatelj Dženan Ramović.

Misterija
Porodica Stojanović, navode iz MUP, nije iz kriminalnog miljea

U aprilu 2013. ubijen je Nikola Bojović, brat Luke Bojovića. Kao naručilac ovog smaknuća tereti se Slobodan Šaranović, brat ubijenog Branislava Šaranovića. Đurovića je italijanska policija teretila za šverc kokaina, ali je on oslobođen optužbi. Interesantno je i da Đurović nikad nije uhapšen, iako je godinama povezivan sa brojnim sumnjivim poslovima i mafijaškim likvidacijama.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI