FORMULA JEDAN: VELIKA NAGRADA BELGIJE: HAMILTON POBEDNIK

Britanski vozač Luis Hamilton pobeio je u trci za Veliku nagradu Belgije i ponovo smanjio zaostatak u genralnom plasmanu za liderom Sebastijanom Fetelo
 

Hamilton je u Belgiji ostario petu pobedu sezoni, a ukupno je treći put u karijeri slavio na stazi “Spa Frankoršam”. Ujedno, ovo je 58. trijumf Luis Hamiltona u Formuli 1.Britanac je krenuo sa pol pozicije, a na najvećem iskušenju je bio deset krugova pre kraja, kada se Sejfti kar sklonio sa staze, a Sebastijan Fetel krenuo u veliki napad.

U jednom momentu voač Ferarija je bio točak uz točak sa Hamiltonom, ali je as Mercedesa sačuvao hladnokrvnost i mirno odbio taj nalet i onda bez problema vozio do pobde.Najveći tragičar trke je Valteri Botas, koji je bio treći do Sejfti kara, a kada se sigurnonosno vozilo sklonilo sa staze, u narednom krugu je posustao pod pritiskom rivala, izleteo sa staze i sa trećeg završio na petom mestu.

Naredna trka u šampinatu voziće se u Monci sledeće nedelje.VN Belgije: 1. Hamilton (Mercedes), 2. Fetel (Ferari), 3. Rikardo (Red Bul), 4. Raikonen (Ferari), 5. Botas (Mercedes), 6. Hulkenberg (Reno)…Generalni plasman: 1. Fetel 220 bodova, 2. Hamilton 213, 3. Botas 179, 4. Rikardo 132, 5. Raikonen 128..

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI