FORENZICARI: JELENA NIJE UBIJENA NA NASIPU

Jelena Marjanović sigurno nije ubijena na nasipu, za to postoji više matrijalnih tragova do kojih smo u međuvremenu imali priliku da dođemo i da ih pogledamo, tvrdi za TV Pink Nenad Šipka iz Centra za forenziča istraživanja
 

Šipka dodaje da je 95odsto slika kako se sve dogodilo prilično jasno ali da za kompletnu rekonstrukciju zločina nedostaje uvid u kompletne spise predmeta za koj je zastupnik porodice Krsmanović uputio zahtev Višem javnom tužilaštvu.Šipka je rekao da je poslednji dokaz da ubistvo nije izvršeno na nasipu jeste stavljanje prstiju Jelene Marjanović u varikinu radi skidanje biološkog materijala koji bi kasnije mogao poslužiti kao dokaz.

– Kada su nam Jelenini prijatelji dostavili fotografiju Centru za forenziku primetili smo da je lak na Jeleninim prstima oštećen. Jelenine prijateljice su nam rekle da Jelena nije koristila nadogradnju nokata, pa smo u jednoj manikirskoj radnji izvršili test – lakirana je plastia i potopljena u varikinu, efekat je isti kao na noktima. Rezultat je oštećen, nagrižen lak, a ne fizičko oštećenje, a mi pouzdano znamo da je Jelena u petak imala redovno lakirane nokte – navodi Šipka. Iz podatka o korišćenju varikine donesen je zaključak da e ubistvo nije dogodilo na nasipu.– Teško je poverovati da bi neko nosio varikinu na nasip i da bi tamo uništavao eventualne tragove koji bi nastali od borbe prilikom usmrćivanja Jelene – dodao je predstavnik Centra za forenzička istraživanja.

Šipka je kazao da je teorija o više umešanih lica izvedena i iz materijalnih tragova.

– Na Jeleninoj majici, na licu mesta, kada je izvađena iz kanala nisu nađeni tragovi krvi na okovratniku što znači da je ubijena u ležećem položju. Ako pođemo od naše tvrdnje da se ubistvo nije dogodilo na nasipu, ona je morala biti i transportovana u istom takvom položaju. Kada je transportovana od lica mesta do Instituta za sudsku medicinu njena majica je bila natoljena krvlju. Ako je bila natopljena krvlju kada je krvarila mrtva koliko je onda krvarila dok je bila živa? Na njenom licu pronađeni su tragovi krv koji nisu mogli nastati u vodi. Zaključak je da je onda najverovatnije bila ubijena na nekoj prostirci, bila umotana u tu prostirku i da je njeno lice bilo u lokvi od koje potiče razmazana krv na licu. Da bi se telo u tom stanju donelo do nasipa i usput izbegne krvarenje na majicu, morala je biti dovedena do nasipa u horizontalnom položaju za šta je bilo potrebno dve osobe – zaključuje Šipka.

Miloš Kordić, bivši šef Odseka za krvne delikte MUP-a nadovezao se na priču o više počinilaca, navodeći da se uvek lakše rešavaju ubistva u koje je umeano više od jednog počinilaca.– Praksa pokazuje da, pre ili kasnije, uvek neko od njih “pukne” i počne da priča okolini šta se dogodilo. Ako je izvšilac sam, mnogo teže ga je slomiti osim ako mu u izvršenju zločina nisu pomogli članovi porodice – zaključio je Kordić.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI