FILMSKA PLJACKA AJFONA IZ KAMIONA U POKRETU (VIDEO)

Holandska policija uhapsila je petoricu muškaraca koji su na spektakularan način iz jurećeg kombija ukrali mobilne telefone vredne pola miliona evra.
 
Policija je saopštila da su u pitanju državljani Rumunije i da svi imaju između 33 i 43 godine.   Neverovatna pljačka dogodila se 24. jula, a sami detalji ovog slučaja procurili su tek posle hapšenja rumunske bande. Naime, domišljati lopovi su se poslužili scenama iz filma “Brzi i žestoki” – modifikovani kombi nasred auto-puta gotovo su “zalepili” za zadnji deo kamiona prepun telefona, a najspretniji član bande se popeo na jureće vozilo i provalio vrata. Lopov je potom kutije bacao svom kolegi koji ih je spuštao u specijalni kombi s rupom na krovu.Jadni vozač kamiona gotovo je pao u nesvest kada je došao na odredište.

Kamion mu je bio potpuno prazan, a čovek uopšte nigde nije stao, niti je tokom vožnje išta primetio. Upravo to je zbunjivalo i policiju.
Portparol Ed Krazevski kaže da najiskusniji inspektori uopšte nisu verovali da je takvu pljačku uopće moguće izvesti. Ali dokazi su bili neumoljivi.

– Kamion je vozio od tačke A do tačke B. Nije stao ni u jednom trenutku, a telefoni su nestali. Dakle, nešto je moralo da se dogodi na samom putu – rekao je.Policija je uhapsila pljačkaše u jednom zabavnom parku, a usput je i pronašla i telefone i kombi.
– Imamo informacije da su se slične pljačke događale širom Evrope. Sumnjamo da je ova banda na sličan način ispraznila 17 kamiona – rekao je Krazevski.Rumunska policija je još 2012. objavila snimak pljačke nalik onoj iz Holandije. Ostaje nejasno da li je u pitanju ista banda, ali Holanđani su rekli da će svojim kolegama širom Evrope poslati otiske prstiju osumnjičenih lopova kako bi pokušali da ih povežu da ostalim krivičnim delima.

SLIČNE VESTI