FILMSKA PLJACKA AJFONA IZ KAMIONA U POKRETU (VIDEO)

Holandska policija uhapsila je petoricu muškaraca koji su na spektakularan način iz jurećeg kombija ukrali mobilne telefone vredne pola miliona evra.
 
Policija je saopštila da su u pitanju državljani Rumunije i da svi imaju između 33 i 43 godine.   Neverovatna pljačka dogodila se 24. jula, a sami detalji ovog slučaja procurili su tek posle hapšenja rumunske bande. Naime, domišljati lopovi su se poslužili scenama iz filma “Brzi i žestoki” – modifikovani kombi nasred auto-puta gotovo su “zalepili” za zadnji deo kamiona prepun telefona, a najspretniji član bande se popeo na jureće vozilo i provalio vrata. Lopov je potom kutije bacao svom kolegi koji ih je spuštao u specijalni kombi s rupom na krovu.Jadni vozač kamiona gotovo je pao u nesvest kada je došao na odredište.

Kamion mu je bio potpuno prazan, a čovek uopšte nigde nije stao, niti je tokom vožnje išta primetio. Upravo to je zbunjivalo i policiju.
Portparol Ed Krazevski kaže da najiskusniji inspektori uopšte nisu verovali da je takvu pljačku uopće moguće izvesti. Ali dokazi su bili neumoljivi.

– Kamion je vozio od tačke A do tačke B. Nije stao ni u jednom trenutku, a telefoni su nestali. Dakle, nešto je moralo da se dogodi na samom putu – rekao je.Policija je uhapsila pljačkaše u jednom zabavnom parku, a usput je i pronašla i telefone i kombi.
– Imamo informacije da su se slične pljačke događale širom Evrope. Sumnjamo da je ova banda na sličan način ispraznila 17 kamiona – rekao je Krazevski.Rumunska policija je još 2012. objavila snimak pljačke nalik onoj iz Holandije. Ostaje nejasno da li je u pitanju ista banda, ali Holanđani su rekli da će svojim kolegama širom Evrope poslati otiske prstiju osumnjičenih lopova kako bi pokušali da ih povežu da ostalim krivičnim delima.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI