FEDERER O DJOKOVICU: Ostvario je sve svoje snove, ljudski je malo popustiti posle toga!

Jedan od najboljih tenisera sveta svih vremena Rodžer Federer ponovo je, često u poslednje vreme, u superlativu govorio o Novaku Đokoviću i svemu što je ostvario u prethodne dve godine na terenu

Federer je naglasio da je Đoković prošle godine, osvajanjem Rolan Garosa, ispunio sve svoje snove i da je potpuno razumljivo što mu je posle toga malo opala motivacija.

Kako je Novak igrao u prvoj polovini godine, kada je osvojio Rolan Garos i držao sva četiri grend slema, nisam mogao ni da pomislim da neće biti prvi na kraju 2016. Ipak, ljudski je i razumljivo što mu se desio mali pad u drugom delu, jer je trijumfom u Parizu ostvario sve svoje snove. Posle toga morate malo da preispitate sebe, nađete neki novi motiv – rekao je Federer.

On je ocenio da Đoković ni u drugoj polovini godine nije bio tako loš, kao što se to predstavlja.

Osetio sam prethodnih meseci i kako je to biti u penziji. I nije loše. Mogu lako da se na to naviknem

Rodžer Federer, švajcarski teniser

Budimo iskreni, posle Vimbldona on je imao isto jako dobre rezultate. Osvojio je Toronto, igrao finale Ju Es opena, finale završnog mastersa… Da bi neko takvog igrača skinuo s prvog mesta, morao je da uradi nešto fantastično i Marej je to uspeo i zato mu skidam kapu – poručio je Federer.

Švajcarac je rekao da sve što se desilo u finišu 2016. godine najavljuje veoma uzbudljivu narednu sezonu.

Biće to jedna vrlo uzbudljiva priča! Endi je jedna lepa priča, Novak isto, Rafa će se vratiti, nadam se da ću i ja biti na njihovom nivou. Smatram da će početak godine, pogotovo Australijan open, biti za pamćenje – poručio je Federer.

Ono što muči nekada najboljeg tenisera sveta je što od Vimbldona pa sve do novembra uopšte nije trenirao kako bi trebalo.

Bio sam po sat vremena na terenu, pa često čak i ne svakog dana. Tek u novembru sam počeo da vežba punom snagom. I meni se vrzmaju kroz glavu pitanja da li mogu da se vratim, da li ću biti na nekadašnjem nivou. Na kraju, osetio sam prethodnih meseci i kako je to biti u penziji. I nije loše. Mogu lako da se na to naviknem, da provodim sate sa suprugom i decom u kući. Ali, može to još malo da sačeka – podvukao je Rodžer Federer.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI