FEDERER i CILIC U FINALU VIMBLDONA

Rodžer Federer se plasirao u 11. finale Vimbldona pošto je pobdio Tomaša Berdiha sa 7:6, 7:6, 6:4. U borbi za trofej čea ga duel sa Marinom Čilićem (nedelja, 15.00)
 

Sjajan meč odigrali su ederer i Berdih. Iako su mnogi mislili da će Švajcarac lako počistiti Čeha, i pored toga što je slavio u tri seta, nije bilo tko.Berdih je u nekoliko navrat bio u dobroj situaciju, u prva dva seta naterao Federera da igra taj-brejk, ali je Rodžer bio bolji kada se lomio ezultat, ubacio bi u brzinu kada je bilo najteže i na kraju će igrati za 19. grend slem u karijeri, a osmi na Vimbldonu.

Berdih je u prvom setu speo da vrati brejk zaostatka i uvede set u taj brejk, koji je Federer dobio posle velike borbe. U drugom setu je prvo Čh spasao dve brejk lopte, potom i Federer, koji je u 11. gemu brzo stekao dva mini brejka poveo 5:1, a potom poveo u meču sa va 2:0 nakon 105  minuta igre.  Prošetao se Rodžer kroz treći set. Tomaš je prvo spasao brejk loptu, pa poveo na servis rivala 40:15, ali je Rodžer projektilima od servisa spasao dve brejk lopte. To je unišilo Čeha, pa je već u narednom gemu osstao bez servis gema, Fedrer je poveo 4:3, a nakon dva sata i 22 minuta  slavio trijumf of 7:6, 7:6, 6:4.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI