FBI UNISTIO HILARI KLINTON: TUZILASTVO PODIZE FEDERALNU OPTUZNICU

Nakon pokretanja istrage protiv Hilari otkriven i kompromitujući materijal o Bilu!
FBI nakon pokretanja istrage o Hilari objavio kompromitujući materijal o njenom mužu Bilu… Dok je bio predsednik, pomilovao je bogataša koji je utajio porez, a zauzvrat dobio više od 1,5 miliona dolara

Američki Federalni istražni biro (FBI), nakon što je u petak pokrenuo istragu o demokratskom kandidatu za predsednika SAD Hilari Klinton, u utorak je objavio kompromitujuća dokumenta o njenom suprugu Bilu.

Šef FBI radi za Ruse?!

Šef Hilarinog izbornog štaba Robi Muk optužio je šefa FBI Džejmsa Komija da radi za Ruse i pozvao ga da objavi sve što zna o Donaldu Trampu.
– Biro je nepravedno pokrenuo novu istragu protiv Klintonove. Ukoliko već objavljujete informacije o kandidatima za predsednika, pustite sve što imate o Trampu. Objavite informacije o njegovim vezama sa Rusima – rekao je Muk.

U materijalu, sa kojeg je posle 15 godina skinuta oznaka tajnosti, navodi se da je Bil, dok je bio predsednik SAD, pomilovao milijardera Marka Riča, optuženog za najveću utaju poreza u istoriji Amerike. Zauzvrat su Klintonovi i Demokratska partija dobili više od 1,5 miliona dolara.

Sumnjive transakcije

Prema navodima iz dokumenata, FBI je vodio istragu o korupciji protiv Bila, koji je poslednjeg dana svog predsedničkog mandata 20. januara 2001. pomilovao Riča.

U pitanju je bogataš koji je u to vreme uveliko živeo u Švajcarskoj, gde je pobegao nakon što je 1983. osuđen za utaju milijardi dolara poreza. Federalci su istraživali taj Bilov potez jer je bivša Ričova žena Denis dala 450.000 dolara Fondaciji Klintonove predsedničke biblioteke, 100.000 Hilari za kampanju za Senat, kao i više od milion dolara Demokratskoj partiji.

Kako se navodi u dokumentima, istraga je završena 2005, a uprkos jasnoj vezi između milijardera i porodice Klinton, FBI nije imao dovoljno dokaza da optuži Bila.

Nakon objavljivanja tog kompromitujućeg materijala, demokrate u SAD optužile su FBI da radi za republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa.

Pustiti ta dokumenta u javnost, samo nedelju dana pre izbora, krajnje je sumnjivo – naveli su iz Demokratske partije.

S druge strane, FBI tvrdi da ne navija ni za koga, već da su dokumenta objavljena automatski.

Odeljenje Biroa za upravljanje dokumentima (FOIA) prima hiljade zahteva godišnje. Ako se desi da za neki slučaj dobijemo više od tri zahteva, sistem ga automatski objavljuje. Tako je bilo u slučaju istrage o Bilu Klintonu i pomilovanju Marka Riča. To nema nikakve veze sa predsedničkom kandidaturom Hilari Klinton – saopštio je FBI.

Raste Trampov rejting

Međutim, interesantno je to da je istragu protiv Bila vodio sadašnji direktor FBI Džejms Komi, koji je u to vreme bio običan agent. Takođe, on je u petak ponovo pokrenuo istragu protiv Hilari jer je kao državna sekretarka slala službene mejlove sa privatnog servera.

Zbog toga joj je rejting vrtoglavo pao, pa je Tramp prvi put od početka kampanje poveo. Prema novim anketama, njega podržava 46 odsto građana, a Klintonovu 45 procenata.

Očekuje se da će ta razlika u korist Trampa biti još veća nakon što su objavljeni detalji iz korupcionaške istrage o Bilu Klinton.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI