Falsifikatori i NLB banka zeni unistili zivot: UKRALI JOJ IDENTITET, PA PODIGLI KREDIT

Pakao Zorice M. počeo je još 2007. godine, a da ona o tome nije imala pojma. Saznala je tek šest godina kasnije, a problem ni dan-danas nije rešen. Štaviše, gori je iz dana u dan

Za dug saznala kada je htela da podigne kredit

Ova žena iz jednog mesta kod Šapca bila je žrtva falsifikatora koji su joj ukrali identitet, popunili menicu za kredit sa njenim podacima i u NLB banci uzeli pozajmicu od preko 11.000 evra.

U međuvremenu oni su uhapšeni, krivica je utvrđena, sud je menicu proglasio lažnom, ali Zorica je za ovu banku i dalje jemac koji mora da vrati novac.

– Da sam bankarski dužnik saznala sam 7. novembra 2013. godine kada sam u Poštanskoj štedionici u Šapcu htela da podignem kredit. Službenica mi je rekla da ne mogu jer se u Kreditnom birou vodim kao jemac za kredit u NLB banci u Beogradu. Već sutradan sam otišla u Beograd i od direktorke Vesne Obradović dobila informacija da se zaista vodim kao žirant koji je podigao izvesni Siniša Todić krajem 2006. godine i to u iznosu od 882.000 dinara. Tada mi je nezvanično rečeno da se to dogodilo tako što je on najverovatnije nekako došao u posed fotokopije moje lične karte – kaže Zorica M. i napominje da kada je 2007. godine podizala kredit za sebe, niko joj nije rekao da je nekome bilo kakav žirant, a ni NLB banka joj za sve ove godine nije poslala nikakvo obaveštenje. Čak ni opomene da se kasni sa uplatom rata.

Kako kaže, izvesnog Todića koji je podigao kredit zna iz viđenja, ali joj nikada nije tražio bilo kakav dokument, niti je pitao da mu bude žirant.

– Ono što je strašno jeste da mi u NLB banci nisu dali uvid u tu dokumentaciju, niti mi daju menicu na veštačenje – priča Zorica, kojoj su sudski izvršitelji zakucali na vrata zbog ovog problema.

Proganjanje

Banka je zove svakog dana i traži da uplati novac

– Svakoga dana me zovu iz banke, prete, traže da uplatim novac. U međuvremenu meni je zbog stresa narušeno zdravlje, kao i mojoj porodici. Za ovo neko ozbiljno mora da odgovara.

Pre tri godine Zorica je Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu dala izjavu povodom ovog slučaja, ali veliki je problem što joj niko ne da menicu kako bi bila veštačena.

Informer

U međuvremenu, Osnovnu sud u Šapcu osudio je Sinišu Todića, Sašu Antonića i Branka Paroškog, koji su učestvovali u čitavoj ovoj prevari i na osnovu falsifikovanih dokumenata podigli kredit u NLB banci, a novac međusobno podelili.

U presudi čiju smo kopiju dobili jasno piše da je menica na kojoj su podaci Zorice M. lažna, a osim toga osuđeni su banci dostavili i potvrdu da je naša sagovornica zaposlena u jednoj šabačkoj agenciji, što takođe nije bilo tačno. Naime, oni su nakratko došli u posed pečata te agencije i tako napravili lažnu potvrdu o njenom zaposlenju.

Međutim, ni pet godina nakon donošenja presude NLB banci pravosnažna presuda ne znači ama baš ništa, kao ni priznanje osuđenih da su zloupotrebili lične podatke Zorice M. Oni je svaki dan zovu, traže da uplati novac uz pretnju zaplenom imovine i sličnim sankcijama.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI