FAKTOR PLUS istrazivanje! SNS na 52%, ostale stranke u padu rejtinga!

NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE “FAKTOR PLUSA”! SNS porastao na 51,9%, ostalim strankama pada rejting!
Srpska napredna stranka blago je popravila svoj rejting u odnosu na poslednje izbore, rezultati su najnovijeg istraživanja javnog mnjenja agencije Faktor plus

SNS je na izborima 24. aprila osvojila 48,25 odsto glasova, dok sada ima 51,9 procenata podrške, pokazuju rezultati istraživanja.

Pokret Dosta je bilo Saše Radulovića, takođe, je popravio rejting u odnosu na rezultat koji je ostvario na izborima – sa 6,02 na sedam odsto podrške.

Kako se navodi u anketi, ostali su “pali” u odnosu na rezultate svojih izbornih lista – DS za 1,2, SRS za jedan procenat, SPS za 0,6.

Mnogi od njih bili su deo nekih izbornih lista, a Faktor plus je u poslednjem istraživanju merio popularnost stranaka pojedinačno.

Zato se kod nekih parlamentarnih stranaka beleže rejtinzi ispod cenzusa, ali u zbiru sa koalicionim partnerima blizu su izbornih procenata.

– DSS i Dveri, na primer, na izborima su imali 5,04 odsto podrške, a lista popularno nazvana “Čeda, Boris, Čanak” 5,02. Tri stranke koje su činile ovu listu – LDP, SDS i LSV – pojedinačno, međutim, imaju manje od dva procenta – rekao je za “Politiku” direktor agencije Faktor plus Vladimir Pejić.

Anketa pokazuje i da je Aleksandar Vučić i dalje najpopularniji političar, odnosno da ono što radi i govori podržava ubedljivo najviše ispitanika – 59 procenata.

Druga na listi popularnosti je Zorana Mihajlović sa 22, a slede Ivica Dačić i Branko Ružić sa po 20, ispred Tomislava Nikolića i Vojislava Šešelja sa po 19 procenata podrške.

Istraživanje je sprovedeno od 1. do 8. avgusta na uzorku od 1.100 građana Srbije sa pravom glasa, bez KiM.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI