Evropski komesar Johanes Han dolazi u subotu 10. septembra u radnu posetu Srbiji

Evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han biće subotu 10. septembra u radnoj poseti Srbiji.Johanes Han bi u Beograd trebalo da stigne u petak uveče, potvrđeno je Tanjugu u kabinetu komesara za pregovore o proširenju.

– Tokom sastanka sa gospodinom Aleksandrom Vučićem komesar Han će mu lično čestitati na imenovanju za novog premijera Srbije – naglasila je u izjavi za Tanjug portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić.

Johanes Han će se sastati i sa članovima nove srpske Vlade i Parlamenta, kao i sa predstavnicima poslovne zajednice u zemlji i mladim preduzetnicima.

U sedištu Evropske komisije u Briselu Tanjugu su potvrdili da će teme posete i razgovora evropskog komesara i srpskih zvaničnika biti pristupni proces Srbije kao i regionalna saradnja.

– Biće procenjen dosadašnji napredak i postavljene smernice za nove korake – dodala je Kocijančić.

Poseta komesara za pregovore o proširenju Johanesa Hana Beogradu dolazi posle razmene pisma Beograd i Brisela o stanju u regionu i poziva predsednika Evropske komisije Žana Kloda Junkera na poštovanje principa pomirenja, dobrosusedskih odnosa i regionalne saradnje.

Istovremeno, Han će u Beogradu boraviti u trenutku kada se u Evropskoj komisiji finalizuje ovogodišnji izveštaj o napretku Srbije u procesu pristupanja EU.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI