EURO BASKET: SRBIJA UZELA SREBRO, SLOVENCI ZLATO

Nije uspela Srbija da se okiti zlatom! Šampinski pehar ide u ruke košarkaša Slovenije koji su u finalu poedili 93:85
 

Medalja je u džepu, pitanje je samo kojeg će sjaja biti!Bez Miloša Teodosića, Nemanje Bjelice, Nikole Jokića, Miroslava Raduljice, Nikole Kalinića, Nemanje Nedovića, Marka Simonovia, niko se pre početka turnira ne bi kladio na ovu ekipu. I sada, u finalu, ako je suditi po kladioncama, favoriti su neporaženi Slovenci.
Upravo ta ekipa, nije kukala za povređenim igračima, nego je kapiten Milan Mačvan podviknuo, rekao da je ovo najboljih 12 momaka koje Srbija ima. Od prog dana su verovali da mogu do finala, a onda su igrom, borbom na parketu, odnosom prema dresu koji nose u to vrlo brzo uverili i svakog navijača oji je sumnjao.Nisu naši spremni da se zadovolje srebrom, gladni su trofeja kao i navijači i željni povratka na tron. Posle finala Svetskog prvenstva i Olimpijskih igara, Srbija se bori za zlato i na trećem velikom takmičenju. Red je za treću sreću.

SRBIJA  – SLOVENIJA 67:71 (22:20, 25:36, 20:15)

Dvorana: “Sinan Erden dom”. Sudije: Kristijano Maranjo (BRA), Antonio Konde (ŠPA), Tolga Sahin (ITA).

SRBIJA: Mačvan, Bogdanović, Lučić, Milosavljević, Birčević, Štimac, Lazić, Micić, Gudurić, Jović, Kuzmić, Marjanović.

SLOVENIJA: Rendolf, Rebec, Dragić, Nikolić, Prepelič, Murić, Blažič, Vidmar,  Zagorac, Dimec, Čančar, Dončić.

TOK MEČA

Četvrta četvrtina:

– Ponovo Bogdan nije bio precizan, a na drugoj strani je Prepelič fauliran pri šutu za tri. Ubacio je dva od tri penala – 82:88. Potom i dva penala Nikolića, a novi promašaj Bogdana – 82:90, 30 sekundi do kraja.– Novi poeni Bogdanovića, a na drugoj strani je Rendolf ubacio dva penala. Za srbiju je Kuzmić promašio dva bacanja, što je kaznio Prepelič – 82:84. Bogadnović i Mačvan su promašili trojke, a Rendolf pogađa uzfaul – 82:86.– Dvojka Mačvana za vođstvo Drbije (78:77). Odgovorio je trojkom Prepelič, ali onda novi koš Mačvana za 80:80 i apad za Srbiju.

– Dvojka Bgdana a potom i prodor Micića – 74:77. Ipak, sudije nam ne daju da se potpuno vratimo u igru, sudije sviraju tehničku Miciću zbog flopinga, iako je bilo očigledno da je Dragić gurnuo našeg pleja. Međutim Dragić je promašio, a onda koš Lučića za 76:77 i tajm-aut Kokoškova na 5:47 miuta do kraja uktamice. Nesportska lična grepka Gudurića. Nikolić je pogodio oba penala, a potom dvojka Blažiča – 67:75. Trojka Mačvana, ali odgovorio je Blažič novom dvojkom – 70:77.

– Trojka Birevića a onda i Bogdanovića – 67:69. Dragić je fauliran u poslednjoj sekundi npada i pogodio je oba bacanja – 67:71 za kraj deonice.

– Seriju Srbije prekinuo je Rendolf, a Štimac je na drugoj strani promašio zicer posle ofanzivnog skoka. To je kaznio Dragić novim koše, ukupno 33 je postigao, a onda i dva penala Prepeliča – 61:69.– Srbija je prišla na svega “minus 2”, a na parketu je praktično druga petorka (Micić, Gudurić, Lučić, Birčević i Štimac). Koš našeg centra naterao je Kokoškova da zatraži tajm-aut – 61:63 Nezgodno je dskočio Dončić, povredio se i izašao je iz igre. Mačvan je na drugoj strani pogodoi dva bacanja, a onda i prodor Bogdana – 59:63. Lučić i Marjanović spuštaju prednost Slovenije ispod deset razlike, a kada su imali kontru, greška u napadu – 53:61. Novi koš Dragića za Slveniju, a Micić je pogodio za Srbiju – 55:63.– Marjanović nije bio precizan u našem prvom napadu, a na drugoj strani trojka Dragića u poslednjoj sekundi. Odgovorio je Bogdanović dvojkom – 49:59.

Druga četvrtina:- Pono se raspucao Dragić, koji je vezao dve trojke uz dva penala. Kod nas je Lučić pogodio dva penala, a Gudurić trojku – 43:54.– Sada serija Srbije 6:0. Koš uz faul Lučića i trojka GUdurića naterali su Kokoškova da zatraži minut odmora – 38:43.Seriju Slovenaca od 11:0 prekinuo je Mačvan. Potom trojka Prepeliča sa 10 metara, a onda novi koš Mačvana – 32:41.– Naši igrači nisu iskoristili nekoliko napada, što Dragić kažnjava sa šest vezanih poena za najveću prednost Slovenaca – 28:38.– Ubacio je trojku Birčević, ali je opet usledila još jedna mini serija Slovenaca od 5:0 i novi tajm-aut našeg selektora – 28:32.– Serija 5:0 na početku druge deonice i Đorđević idmah traži tajm-aut – 22:25. To je urodilo plodom, prva trojka za Srbiju, pogodio je Bogdanović. Potom dvojka Rendolfa – 25:27.

Prva četvrtina: Naši su zadržali minimalnu prednost do kraja prve deonice, a Dragić je promašio dvojku za izjednačenje – 22:20.

– Dva bacanja Marjanovća, a potom i dvojka Bogdana, posle koje Kokošvov traži tajm-aut. Usledila je trojka Prepeliča, alije odmah Bogadović ubacio dva penala – 20:16.

– Sa tribina se čuje pesma srpskih navijača “ja te volim, ja te volim, ja te volim Srbijo”…– Dva penala je pogodio Marjanović, usledila su četiri poena Dragića, kao ipolaganje Jovića odnoso dvoja Bogdanovića – 14:11.– Prve poene na utakmici postigao je Kuzmić, a uzvratio je Murić trojkom. Još dva koša Kuzmića, a na drugoj strani su pogađali Murić i Dončić. Potom je Mačvan doneo vođstvo Srbiji – 8:7.

– Prva petorka Srbije: Jović, Bogdanović, Lučić, Mačvan, Kuzmić.

– Stefan Jović se normalno zagreva, kao i svi ostali naši igrači za duel sa Slovenijom.  Bolje vesti nismo mogli da dobijemo.– Do početka utakmice nešto manje od 60 minuta, “Sinan Erdem” arena sve punij Slovenački navijači spremni, izazivaju srpske Sve brojniji srpski navijači u Istanbulu, imaće četa Saše Đorđevića odgromnu podršku sa tribinaŠpanci su osvojili bronzanu medalju poštu su savladalu Rusiju sa 93:85.

– VAŽNO! Čarter let spskih košarkaša je planiran za ponedeljak u 13.30 po srpskom vremenu i reprezentativci bi trebalo da slete u Beograd oko 15.30 Kaošto smo već objavili srpskim košarkašima će biti organizovan doček na balkonu Skupštine grada posle 19 časova, bez obzira na ishod finalne utakmice.– Na putu za Istanbul je i premijerka Srbije Ana Brnabić koja će bodriti “orlove”. 

– Marko Kešelj dobio je sina na dan kada Srbija igra finale Evropskog prvenstva, odnosno kako je bivši rekrezentativac rekao – na dan kada će Srbija osvojit zlatnu medalju. Legenda srpske košarkše i kapiten možda i najbolje generacije u istoriji naše zemlje Žarko Paspalj smatra da će “orlovi” bez problema osvojiti prvenstvo Evrope.- Nemanja Nedović nije uz saigrače, ali kaže da mirno čeka finale, jer je uveren da će se orlovi boriti do posldnjeg atoma snage i doneti Srbiji zlatn medalju.Pristižu u Istanbul fanovi jedne i druge ekipe. Nekoliko sati pre početka balkanskog okrašaj za zlato i navijači obavljau poslednje pripreme . Svi su “naoružani” šalovima, zastavama, zagrevaju i glasne žice i dlanove…

 Košarkaši Srbije odradili su u nedelju u podne poslednji trening pred finale Evrobasketa u Istanbulu .  Selektor Aleksandar Đorđević je iza zatvorenih vrata finiširao taktičke pripreme za meč sa Slovenijom, a potom su srpski heroji još desetak minuta radili na šutu.Među njima je bio i Stefan Jović koji se povredio u duelu sa Rusima, ali je tokom treninga pokazao da je sve u redu, te kao zapeta puška čeka obračun sa Slovencima.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI