EKSKLUZIVNO SAZNAJEMO: Vučić šalje Dačića u opoziciju!

Aleksandar Vučić, mandatar za sastav Vlade Srbije, sklapa poslednje kockice u formiranju svog kabineta, a kako nas portal ekskluzivno saznaje, vrlo je blizu odluke da Socijalističku partiju Srbije, koja je već bila „viđena“ u vlasti, definitivno pošalje u opoziciju!

Prema saznanjima našeg lista, premijer Srbije trpi sve više pritisaka od ljudi iz svog najbližeg okruženja i iz vrha stranke da SPS pošalje u opoziciju, a donošenju te odluke doprinose izjave visokih funkcionera stranke Ivice Dačića, koji konstantno napadaju SNS i Aleksandra Vučića.

– Premijer Vučić sve je bliži odluci da ne ide u novu koaliciju s Dačićem, jer nije siguran da on može da “obuzda” svoje funkcionere koji koriste svaku priliku da „udare“ po njemu i naprednjacima. Ipak, konačnu odluku doneće nakon konsultacija sa SPS-om u centrali SNS-a – kaže naš izvor iz Vlade Srbije.

Razgovori o Vladi pomereni za jedno po podne!

Aleksandar Vučić, mandatar za sastav Vlade i lider Srpske napredne stranke, izjavio je da je to što je sednica Skupštine Srbije prekinuta, pomerilo njegove razgovore s političkim partijama samo za jedno po podne ili jedan dan.
– Time su pomerili predsednika Srbije i njegovu dodelu mandata, a meni pomerili konsultacije za jedno po podne ili jedan dan, ali to nije problem i biće sve u redu – rekao je Aleksandar Vučić.

Prema njegovim rečima, Vučić ne može više da trpi konstantne napade iz SPS-a, pre svega Branka Ružića, kao ni da objašnjava vrhu SNS-a zbog čega je dobro da socijalisti ipak uđu u Vladu.

Da je preokret, po kojem bi SPS ostao u opoziciji, sve izvesniji, potvrđuju i reči premijera Aleksandra Vučića, koji je rekao da „Ivici Dačiću nema šta da ponudi, već će ispred njega izneti plan i program, a da od socijalista traži poštovanje“.

– A te priče, hoćemo da uđemo u Vladu, pa ćemo malo na ovu, pa na onu stranu… Nemojte ni da ulazite – poručio je SPS-u Aleksandar Vučić.

Podsetimo, aktuelni ministar policije Nebojša Stefanović otvoreno je rekao da je protiv ulaska SPS-a u Vladu jer, kako kaže, „socijalisti rade protiv premijera“.

– Većina stranke je protiv ulaska SPS-a u Vladu, a Stefanović je svojim izjavama samo ukazao na ono što je problem u odnosima sa socijalistima – rekao je Vučić novinarima, komentarišući Stefanovićevu izjavu.

Aleksandar Vučić, mandatar za sastav Vlade Srbije i lider Srpske napredne stranke, izjavio je da barem još pet dana neće biti poznato koje političke partije će biti koalicioni partneri u Vladi.

– Nećete to saznati barem još pet, šest dana – rekao je Vučić novinarima posle obilaska radova na izgradnji deonica Ljig-Preljina i Lajkovac-Ljig.

Podsetimo, prethodnih dana potpredsednik SPS-a Branko Ružić bio je najveći kritičar rada Aleksandra Vučića i SNS-a, a on je svojim izjavama dodatno poremetio krhke odnose između SPS-a i SNS-a, te je tako govorio da „naprednjaci koriste socijaliste kao otirač“, dok je u intervjuu za NIN prozvao direktno premijera Aleksandra Vučića rečima da „nije demokratski da odgovornost nosi samo jedan čovek“.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI