EJUP JUNDŽU PRETI: Pre ću zapaliti svoju decu nego što ću ih dati Slavici!

Možda je Slavica majka mom sinu i ćerkama, ali ja sam im otac, a to je u mojoj zemlji važnije… Zar mislite da će Turska uzeti decu svom državljaninu i dati ih tamo nekoj Srpkinji?… Čak i ako izgubim na sudu, ne dam decu, pre ću ih spaliti sve troje nego ih vratiti majci

Radije ću zapaliti sve troje svoje dece nego što ću ih vratiti bivšoj supruzi Slavici! Možda im je ona majka, ali ja sam im otac, a to je u mojoj zemlji važnije. Zar mislite da će Turska uzeti decu svom državljaninu i dati ih tamo nekoj Srpkinji?!

Slavica: Pomozite, Turci štite Ejupa

Nakon šokantnih pretnji njenog bivšeg supruga, kontaktirali smo i Slavicu Burmazović, koja nam je rekla da se plaši za svoju decu i da je apelovala na turske vlasti da ovakav scenario može da se dogodi.
– Govorila sam vlastima u Turskoj da on ima veze u policiji i da ga neće tako lako uhapsiti. Pa pola njegove porodice i rođaka radi u policiji u Mersinu. Takođe, nekoliko puta sam upozoravala turske vlasti na šta je sve spreman. Sada se posle ovakvih njegovih pretnji, da je spreman čak i da zapali decu, iskreno plašim za njihovu bezbednost. Koji roditelj može ovako nešto čak i da pomisli, a kamoli da kaže – rekla nam je vidno uznemirena majka.

Ovako u ekskluzivnom razgovoru za Informer govori Turčin Ejup Jundžu (46), koji je u avgustu prošle godine oteo troje dece bivšoj supruzi, Beograđanki Slavici Burmazović (38), i na silu ih odveo u Tursku, u grad Mersin.

Iako je sud u Ankari odlučio da se deca vrate majci, Jundžu preti da to neće dozvoliti, čak i po cenu njihove smrti!

Ozbiljne pretnje

Jundžu kaže da ništa ne može da ga natera da vrati decu Slavici, iako je izgubio sudski spor, nakon čega mu je čak odbijena i žalba.

On tvrdi da je spreman na sve i da će Ajša (13), Esma (12) i Tarik (6) sigurno ostati kod njega iako je sud naredio da budu vraćeni majci.

Moja bivša supruga Slavica ne može da dobije našu decu i tačka! Možda im je ona majka, ali ja sam ipak otac. A to je ovde u Turskoj važnije. Pa zar vi mislite da će Turska tek tako uzeti decu svom državljaninu i vratiti ih tamo nekoj Srpkinji? Ovo prvo suđenje sam izgubio i žalbu su mi odbili, ali sam se ponovo žalio na ceo postupak. Sud je naredio da do donošenja odluke deca budu vraćena majci, međutim meni ne pada na pamet da to uradim. Uveren sam da ću na kraju pobediti i da deca ostaju ovde sa mnom. Ta žena je luda ako misli da će dizanjem galame i zvanjem medija uspeti nešto da uradi. Nije mene tako lako pobediti… – preti Ejup Jundžu u razgovoru za Informer.

On napominje da će, u slučaju da ipak definitivno izgubi spor pred sudom, sam uzeti pravdu u svoje ruke.

Hronologija

Avgust 2015.
Ejup Jundžu odvodi sve troje dece iz Beograda u Tursku. Iako nema dozvolu majke Slavice da ih vodi, on ih sa turskim pasošem prebacuje u grad Mersin.
Mart 2016.
Sud u Turskoj dodelio decu majci Slavici i naredio Ejupu da ih vrati. Ejup se žali na odluku suda višem sudu u Ankari
Maj 2016.
Drugostepeni sud u Ankari odbacuje Ejupovu žalbu i ponovo mu naređuje da vrati decu majci, što on odbija. Na osnovu presude, Slavica dobija dozvolu da vidi decu i odlazi u Tursku, gde se sastaje sa njima. Deca je mole da ih povede sa sobom u Srbiju
Avgust 2016.
Slavica dobija informaciju da je Ejup otišao sa decom u Iran, gde namerava da proda stariju ćerku Ajšu bogatim Irancima, a da zauzvrat dobije veliki novac i dokumenta za život u toj zemlji, za sebe i decu. U međuvremenu, mlađa ćerka Esma javlja se Slavici i potvrđuje ovu informaciju tražeći od majke da joj pomogne
Novembar 2016.
Slavica protestuje ispred Vlade Srbije tražeći od države da joj pomogne da vrati decu. Ejup preti da, uprkos svemu, ni po koju cenu neće dati decu Slavici

Uveren sam da su šanse bar 90 odsto na mojoj strani. Ukoliko ipak izgubim, neću poštovati odluku suda, niti ću vratiti decu. Tako sam odlučio i to je kraj. Verujte mi da ću, ako bude trebalo, pre da zapalim i sebe i decu nego što ću ih vratiti njoj u Srbiju. Neće biti po njenom i tačka. Decu može da viđa kad god hoće, zato što sam civilizovan čovek koji zna da je deci potrebna i majka. Ali da ih dobije, e to ne može nikada. Verujte mi na reč, ozbiljan sam – odbrusio nam je Turčin.

Neće da me hapse

Jundžu tvrdi da se ne plaši, jer turska policija nema nameru da ga hapsi.

Pustite me tih priča da nadležni organi ne mogu da nađu ni mene, ni decu, pa me zbog toga ne hapse. Evo me u Turskoj, živim normalno sa decom i niko me niti goni, niti hapsi. Aktivan sam i na telefonu i na društvenim mrežama. Da vlasti ovde žele da me uhapse, to bi davno uradile, ali kao što vidite, neće to da urade. Naravno da znaju gde sam. To što oni pričaju vašoj zemlji je jedno, a šta rade je drugo, tako da se nimalo ne bojim. Pa, evo, vi već pola sata pričate sa mnom, našli ste me bez problema, zar mislite da turska policija to ne bi mogla samo da hoće – podrugljivo nas je na kraju razgovora upitao Turčin.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI