DVA DECAKA 5 I 8 GODINA POGINULA KOD NOVOG SADA

UDES KOD NOVOG SADA! U sudaru “mercedesa” i kamiona POGINULA DVA DEČAKA OD 5 i 8 GODINA, kao i nepoznati muškarac!
Tri osobe su poginule, među njima dečaci starosti osam i pet godina, a dve su teško povređene u saobraćajnoj nesreći oko 1.30 na auto-putu Novi Sad – Subotica


U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila noćas, oko 1.30 časova na auto-putu Novi Sad – Subotica, u blizini Zmajeva, poginuli su dečaci Muhamed Dvorani (8) i njegov mlađi brat Mendin (5), kao i jedan muškarac, star 45 godina, dok su povređeni Akrip Dvorani (38) i Petrit Dvorani(37). Svi oni su albanskog porekla sa Kosova i Metohije.

Nesreća se dogodila kada je kamion, kojim je upravljao Nikola Dimov (64), državljanin Makedonije, oborio pešaka koji je stao ispred kamiona.

 – U nameri da izbegne telo pešaka, “mercedes” austrijskih registarskih oznaka udario je najpre u ogradu, a zatim u zaustavljeni kamion. Osim za sada neidentifikovanog pešaka, život je izgubilo dvoje dece iz “mercedesa”, uzrasta 5 i 8 godina, dok su vozač i suvozač zadobili teške telesne povrede. Poginula deca i vozač “mercedesa” su državljani Austrije, dok je četvrti putnik u automobilu sa područja Kosova i Metohije – navedeno je iz Policijske uprave u Novom Sadu.

Kako saznajemo, Astrit Dvorani je  zadobio višestruke teške telesne povrede opasne po život i nalazi se u intezivnoj jedinci Urgentnog centra  Kliničkog centra, dok je Petrit isto sa teškim povredama smešten u poluintezivnoj jedinici.

Uviđaj lica mesta obavili su javni tužilac i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, a u toku je rad na rasvetljavanju svih okolnosti pod kojima je došlo do saobraćajne nesreće.

Zbog ove teške saobraćajne nesreće, na delu autoputa između Zmajeva i Novog Sada saobraćaj je bio obustavljen do jutros u osam časova.

“Putevi Srbije” apeluje na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI