Dušan T. UHAPSEN ZBOG POKUSAJA SILOVANJA

Dušan T. (50) iz Niša optužen je da je na sporenom putu u žbunju pokušao da siluje malolenog (13) komšiju. Mališana spasio njegov brat koji je krenuo da ga traži jer nije dolazio kući

Nišlija Dušan T. (50), otac troje dece, optuen je u Višem tužilaštvu u tom gradu zbog sumnje da je pokušao da siluje dečaka (13), kog je poznavao iz komšiluka. Srećom, silovanje je sprečio mališanov stariji brat, koji ih je zateao u žbunju skinutih pantalona i donjeg veša.Više tužilaštvo u Nišu pre tri dana je podiglo optužnicu protiv Dušana T. (50) kom je na teret stavljeno krivičo delo pokušaj obljube trinaestogodišnjeg dečaka.

Ove godine osuđena trojica pedofila

* Gradimir V. (58) suđen je u januaru ove godine na 10 godina zatvora jer je napastvovao četvorogodišnju ćerkicu.
* Srđan D. (51) osuđen je na sedam godina robije jer imao seksuale odnose sa dvanaestogodišnjom komšinicom.
* Vlastimir M. (67) iz okoline Svrljiga osuđen je na 16,5 godina jer je silovao i podvodio šesnaestogodišnjakinju.Pokušaj silovnja se dogodio 30. maja 2015. godine. Pedofil je, iskoristivši poverenje mališana, kog je poznavao iz komšiluka, uspeo da ga nagovori na seksualni odnos. Njih dvojica su zajedno išli ka naselju Brzi brod i Dušan je pričao sa deakom. Međutim, u jednom trenutku mu je kazao “Ajde, ako hoćeš, ovo-ono…”, pritom aludirajući na seksualni odnos – navodi se u tužilaštvu.

Kako je ustanovljeno tokom istrage, naivni mališan je pole dužeg nagovaranja pristao na nečasnu ponudu, pa su on i Dušan počeli da traže esto gde bi mogli da imaju seksualni odnos.Skrenuli su sa glavnog puta na zemljanu stazu koja vodi ka jednoj njivi, a zatim su potražili zaklon iza žbuna kako bi izbegli poglede slučajnih prolaznika. Optuženi Dušan je odmah skinuo pantalone i donji veš, a potom je nagovorio dečaka da učini isto – naodi se u optužnici.Dalje se navodi da je Dušan onda stao iza trinaestogodišnjaka koji je ka njemu bio okrenut leđima, a optuženi se tada naguo ka detetu i pokušao da prodre svojim polnim organom u analni otvor maloletnika.

– Međutim, silovanje je sprečio brat dečaka koji je krenuo da ga potraži jer se zabrinuo što on nije stigao kući iako je već bilo predveče. Šokirani dečak je pedofila zatekao u trenutku kada se spremao da siluje mališana. Mališanov brat je vičući potrčao prema tom žbnju u kom su se skrivali Dušan i dečak. Odmah je zgrabio mlađeg brata za rku i izvukao ga odatle. Čim je došao kući deca su ispričala sve roditeljima, a oni su odmah alarmirali policiju. Dušan je istog dana uhapšen – rekli su nam u tužilašvu.Inače, Dušan, koji je i otac troje maloletne dece, poznat je odranije policiji zbog krađa, zbog čega je osuđen na četiri meseca zavoraViše tužilaštvo okvalifikovalo je ovaj događaj kao pokušaj obljube deteta. Krivični zakon za ovo delo predviđa kaznu zatvora od pet do 12 godina. Suđenje optuženom Dušanu zakazano je pred niškim Višim sudom za 19. jul – rečeno je u Viem sudu u Nišu

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI