DS LUPETANJA: Šutanovac: Podrška Jankoviću! Novaković: On nema šanse!

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac predložio je danas Glavnom odboru DS da podrži predsedničku kandidaturu Saše Janković za koga je rekao da je personifikacija vrednosnog sistema za koji se demokrate zalažu

Šutanovac je na sednici GO DS naveo da je DS čekala da i druge stranke proevropske orjentacije podrže kandidaturu Saše Jankovića, ali da se na žalost to nije desilo. 

Odluka o podršci kandidaturi Saše Janković, kaže Šutanovac, biće na neki način istorijska i on je pozvao GO da je podrže kako bi DS od proleća “menjala Srbiju na bolje”.

– Mi idemo na pobedu – rekao je Šutanovac i naveo da najveće šanse za pobedu na predsedničkim izborima ima onaj koga podrži DS.

Kako je naveo, Janković je punih 10 godina svoj posao kao zaštitnik građana radio u skladu sa Ustavom i zakonima, nije ustuknuo pred onima koji su sila u državi i pokazao je da ima “dovoljno hrabrosti da se suprotstavi bahatoj vlasti” koja, kako kaže, pokušava da uruši institucije.

Odluci o podršci Jankoviću usprotivio se član GO iz Novog Sada Borislav Novaković, koji kaže da Janković nema šanse da uđe u drugi krug. 

Novaković je novinarima rekao da je Janković ozbiljan, temeljan, kompetentan i dobar kandidat koga će podržati izrazito proevropsko i građansko biračko telo, te da zato nema šanse da uđe u drugi krug predsedničkih izbora.

Ako Janković, kako je procenio, kojim slučajem i uđe u drugi krug, što ne pokazuje nijedno istraživanje, nema kapacitet da osvoji mnogo više glasova u odnosu na prvi krug. 

Kako je naveo, nije mu poznato koliko ljudi u DS misle kao i on, ali veruje da mnogi članovi i simpatizeri misle isto ili slično.

Odluka Predsedništva o podršci Jankoviću, kaže, postaće obavezujuća za sve od trenutka kada GO DS donese takvu odluku.

– Naravno, biće obavezujuća i za mene – rekao je Novaković koji kaže da je član DS 26 godina i da će ukoliko ostane u manjini poštovati stav većine u stranci.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI