DS ima novog predsednika, SUTANOVAC ODUVAO PAJTICA!

DS ima novog predsednika, ŠUTANOVAC ODUVAO PAJTIĆA!
Dragan Šutanovac novi je predsednik Demokratske stranke pošto je na unutarstranačkim izborima u prvom krugu glasanja osvojio 59 odsto glasova što je dovoljno da postane novi lider DS

Šutanovac je pobedu svog tima ozvaničio i na društvenoj mreži Tviter.

Članovi DS su izabrali novo rukovodstvo, zato što “Zajedno možemo bolje” – naveo je Šutanovac u jednom tvitova da bi nedugo zatim dodao:

Hvala svim demokratama na podršci. Pobeda u prvom krugu, zajedno samo uradili mnogo bolje.

Za pet potpredsedničkih mesta boriće se 12 kandidata – Gordana Čomić, Nataša Vučković, Tamara Tripić, Miloš Ðajić, Nada Kolundžija, Nađa Higl, Dragoslav Šumarac, Igor Salak, Dragan Domazet, Bogdan Tatić, Jovan Marković i Branislav Lečić.

Inače, pravo da odlučuje ko će ubuduće biti šef DS imalo je 18.300 članova.

Kratka biografija

Šutanovac je rođen 1968. godine u Beogradu, gde je završio osnovnu školu i Šestu beogradsku gimnaziju.

Diplomirao na Mašinskom fakultetu u Beogradu, odsek hidroenergetike, a specijalizovao se u oblasti bezbednosti.

Završio je specijalne kurseve u Sjedinjenim Američkim Državama, a ima i diplomu američko-nemačkog Maršal centra za bezbednosne studije u Garmiš-Partenkirhenu.

Član je Demokratske stranke od 1997. godine. Bio je član Opštinskog odbora Zvezdara, član Izvršnog i Glavnog odbora, kao i Predsedništva DS. Član je Predsedništva Demokratske stranke za region Beograda. U decembru 2010. godine izabran je za potpredsednika stranke.

U novembru 2000. godine imenovan je za specijalnog savetnika ministra unutrašnjih poslova SRJ. Godine 2001. bio je pomoćnik saveznog ministra unutrašnjih poslova.

Naredne dve godine bio je predsednik Odbora za odbranu i bezbednost Narodne skupštine Republike Srbije. 

U tri navrata biran za poslanika u Skupštini Republike Srbije. Na lokalnim izborima 2000. i 2004. godine izabran je za odbornika u Skupštini grada Beograda. Obavljao je funkciju ministra odbrane u Vladi Srbije u periodu 2007-2008. godine. 

Na istu funkciju izabran je i u Vladi Mirka Cvetkovića 2008. godine. Posle republičkih izbora 2012, ali i 2014. poslanik je u Skupštini Srbije.

U vladi u senci, koju je u martu 2015. formirala Demokratska stranka, izabran je za ministra policije.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI