DRZAVA DONOSI NOVI ZAKON ZA pedofile i silovatelje

Država ubuduće oštro sa pedofilima i silovateljima!Vlada Srbije, na lični zahtev premijer Aleksandra Vučića, iniciraće narednih dana da se promene zakonske odredbe koje se tiču nasilja nad decom i ženama, a kojima bi se drastično pooštrila kaznena politika.

Uz to, biće preduzete i mere da se ažurnije vodi registra pedofila, kako bi u svakom trenutku nadležne službe držale na oku one koji su potencijalna opasnost za najmlađe i žene.

Poslednja smrtna kazna 1992. godine

Poslednja smrtna kazna u Srbiji izvrđena je 14. februara 1992. godine u Okružnom zatvoru u Somobru. Zatvorski vod streljao je Johana Drozdeka (34) zbog silovana i ubistva šestogodišnje devojčice Ivane Saljević 1987. godine iz vojvođanskog sela Karavukovo.

On je devojčicu poznavao i družio se sa njenim roditeljima koji su ga i materijalno pomagali. Jedne večeri je povezao Ivanu na biciklu. Dete je pronađeno posle nekoliko sati u blizini groblja. Bila je silovana i ubijena udarcima kamenom u glavu.

Ova inicijativa premijera usledila je posle niza brutalnih zločina, koji su proteklih meseci zaprepastili zemlju, a u kojima je ubijeno desetine ljudi, među kojima je bilo i dece.

Kap koja je prelila čašu je zversko ubistvo trogodišnje devojčice Anđeline Stefanović, koju je silovao,a potom i kamenom usmrtio komšija Vladica Rajković.

Ovakvim i sličnim zločincima, poslednje tri godine sudilo se na osnovu tzv. Marijinog zakona, nazvanog po Mariji Jovanović (8) koja je brutalno ubijena 26. juna 2010. godine u Ledincima. Njen dželat Mladen Ogulinac umro je u zatvoru na Marijin rođendan, ne dočekavši suđenje. Maksimalna kazna koju predviđa ovaj zakon je 40 godina zatvora.

Pomenuti zakon predviđa i registrar pedofila, ali u njega nije uneto još nijedno ime. U Ministarstvu pravde objađnjavaju da je pomenuti registar bez upisanih podataka zato što još nije doneta nijedna pravosnažna presuda, kada su ovakvi zločini u pitanju. Po ovom zakonu, u registar se upisuju podaci počinilaca koji su delo učinili posle donošenja ovog pravnog akta.

Podsetimo, nakon svirepog ubistva trogodišnje Anđeline, nekoliko hiljada građana Srbije potpisalo je peticiju kojom traže uvođenje smrtne kazne u krivični zakonik Srbije.

Ubica Vladica Rajković trenutno se nalazi u zatvoru u Zaječaru. On je sam u ćeliji i pod stalnom prismotrom jer drugi zatvorenici žele da ga rastrgnu.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI