DRAGAN SUTANOVAC SAT VREDAN 30.000 EURA DOBIO OD TRGOVCA ORUZJEM

DEMOKRATE OGORČENE NA NOVOG LIDERA: Šule, je l’ ti sat dao trgovac oružjem?!
Dragan Šutanovac, lider Demokratske stranke, skupoceni ručni sat “frank miler krejzi aurs”, vredan najmanje 30.000 evra, dobio je na poklon od moćnog trgovca oružjem, i to dok je bio na funkciji ministra odbrane, tvrde u vrhu DS!


Kako kaže naš izvor, pošto je dojučerašnji direktor DS Amir Bislimi javno od Šutanovca zatražio da objasni odakle mu basnoslovno skupi satovi i luksuzan stan na Vračaru, u stranci se pronela informacija da je šef demokrata skupoceni “frank miler” zapravo dobio od kontroverznog biznismena.

Neka dokaže poreklo imovine
Svako mora transparentno da dokaže poreklo svoje imovine. Od predsednika države, pa do kurira…
Danilo Šuković, bivši član Saveta za borbu protiv korupcije

Neki ljudi u vrhu DS tvrde da je Šutanovac taj sat zaradio tako što je jednom velikom trgovcu oružjem učinio uslugu dok je bio ministar odbrane… Tvrdi se i da je zbog tog dila Boris Tadić, Šutanovčev kum, prekinuo sve veze sa njim! Taj trgovac oružja, inače, na isti način je sarađivao i sa nekim drugim zvaničnicima iz Hrvatske i BiH. Interesantno je da su svi oni dobili po zlatan sat, sličan onom koji ima Šutanovac… – prenosi naš sagovornik, koji je molio da mu ne objavljujemo ime.

I dok Dragan Šutanovac juče nije imao nikakav komentar ili odgovor na naša pitanja o poreklu skupocenog sata, bivši član Saveta za borbu protiv korupcije Danilo Šuković smatra da svaki poklon koji neki državnik dobije mora biti transparentan.

Tu ne sme biti izuzetka! Međutim, u Srbiji nije zaživelo unakrsno ispitivanje finansijskih tokova i zato postoji prelivanje novca iz sive ekonomije. Nemamo dovoljno propisa, jer vlada jak otpor donošenju zakona o poreklu imovine. A svako mora da objasni imovinu. Od predsednika države pa do kurira – apeluje Šuković.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI