DRAGAN SUTANOVAC KOD ZAEVA PLJUJE PO SRBIJI

Lider Demokrtske stranke Dragan Šutanovac sa saradnicima juče je iznenada otputovao u Skoplje, gde se sastao sa premijerom Makedonije Zoranom Zevim
 

Kako je saopšteo iz DS, Šutanovac i Zaev razgovarali su o regionu, odnosima Srbije i Makedonije, stabilnosti i nastavku saradnje. Šef demokrata imaoje i sastanke sa šefom poslaničke grupe SDSM i poslanicima u Sobranju. Ovaj susret usledio je samo nedelju dana nakon špijunske afere tokom koje je naša država povukla sve diplomate iz Skoplja pošto su ih makedonske službe nezakonito pratile i prisluškivale.Pritisak na Beograd
Jedini smisao suseta Šutanovca i Zaeva u Skoplju jeste pritisak na Beograd i Vučića
Željko Cvijanović, urednik portala “Novi standard”Šutanovac juče nije želeo da odgovori na naše pitanje otkud baš sada da putuje u Skoplje i šta je konkretan razlog a iznenadni sastanak sa Zaevim.

Na drugoj strani, glavni urednik “Novog standarda” Željko Cvijanović ubeđen je da su sastanak u glavnom gradu Makedonije organizovali zapadni moćnici kako bi rovocirali zvanični Beograd.– Svako ko misli da bi Zaev i Šutanovac mogli samostalno da organizuju taj sastanak precenjuje njihovu moć i potcenjuje prilike na Balkanu. Da taj susret nisu organizovale američke diplomate, Šutanovac se ne bi usudio da išta pia Zaeva, dok ovom drugom ne bi palo na pamet da provocira Beograd beskorisnim sastankom… – objašnjava Cvijanović.

Prema njegovim rečima, jedini smisao susreta u prestonici Makedonije jeste politički pritisak na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.– To jeste i poruka Vučiću da bi, ako narednih nedelja i meseci ne bude kooperativan, Šutanovac, kao i Zaev mogao da postane miljenik Zapada. Ovo je i pretnja Srbiji “makedonskim scenarijem” ukoliko Beograd ne raskine prijateljske odnose sa Moskvom – zaključuje Cvijanović.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI