DONALD TRAMP DOBIO NUKLEARNE SIFRE (VIDEO)

U prvom TV intervjuu, koji je Donald Tramp dao otkako je preuzeo funkciju, predsednik SAD rekao je da su ga nove odgovornosti “otreznile”
 

Tramp je za televiziju “ABC” govorio naširoko o svemu i svačemu, i išao od hvaljenja “prelepog pisma” koje je dobio od Baraka obame do opisivanja Čikaga kao goreg bojnog polja od Avganistana, prenosi “Daily mail”.

Tramp je priznao da je dobijanje takozvanih “zlatnih kodova” odnosno šifara za autorizovanje lansiranja nuklearnog oružja bilo veoma “strašno iskustvo” koje mu je pokazalo koliku odgovornost nosi njegova pozicija.

– Kada su mi objasnili šta to predstavlja i o kakvoj destrukciji je reč, to je bio zaista otrežnjujuć trenutak. Na neki način to je veoma, veoma, veoma strašno- rekao je Tramp.

Ipak on je izjavio da je sada svestan mnogih stvari da je siguran da će doneti pravu odluku kada bude bilo potrebno.

-Imam poverenja u sebe, uradiću pravu stvar, ali to je veoma zastrašujuće- rekao je Tramp.

On je pohvalio pismo koje mu je, kako nalaže tradicija, ostavio Barak Obama u Beloj kući.

– Neću vam ga pokazati, ni pročitati, ali to je jako lepo pismo. Opširno je i veoma lepo napisano, dugačko, kompleksno, sumnjam da je mnogo takvih pisama napisano na ovakav način. Pozvao sam ga da mu se zahvalim za njegove misli. Veoma sam mu zahvalan”.

Čikago gori od Avganistana

Tramp je dalje u intervjuu, ponovo osudio rast nasilja u Čikagu i opisao stanje u toj metropoli poput bojnog polja.

– To je krvoproliće. Užasno krvoproliće. Toga nema ni u Avganistanu. Hiljade ljudi je u kratkom vremenskom periodu upucano. Čikago je kao ratna zona- rekao je on.

U utorak je, podsetimo, Tramp zapretio vlastima Ilinoisa da će u Čikago poslati federalce ako se ne smanji nasilje u tom gradu.

Govoreći o svojoj antimuslimanskoj migracionoj politici, on je rekao da nema šanse da on doprinese animozitetu koji okružuje to pitanje.

– Svet je u haosu. Svet je besan. Šta? Mislite da će ovo izazvati još besa? Svet je besno mesto- rekao je Tramp.

On je branio pooštravanje antiimigracione politike i rekao da će zid na granici sa Meksikom biti izgrađen i da će ga platiti meksičke vlasti.

Trebalo je da zadržimo naftu

Predsednik SAD je dalje govorio o tome kako je SAD trebalo da zadrži iračku naftu.

– Trebalo je da uzmemo naftu u Iraku. Znate interesantno je to da danas ne bi postojao ISIS da smo mi zadržali naftu, jer oni sebe ‘pune’ naftom- rekao je on.

Govoreći dalje o borbi protiv terorista Tramp je rekao da je mučenje delotvorno u borbi protiv njih, rekavši da su mu tako rekli visoki obaveštajni zvaničnici.

– Kada pucaju, odsecaju glave našim ljudima i drugim narodima, kada odsecaju glave ljudima samo zato što su hrišćani na Bliskom Istoku, kada ISIS radi stvari za koje niko nikada nije čuo još od srednjevekovnih vremena, da li bi trebalo da se protivim mučenju vodom?

Što se mene tiče treba da uzvratimo vatrom protiv vatre. Pričao sam sa ljudima na najvišim nivoima obaveštajnih službi i postavio sam im pitanje: ‘Da li deluje? Da li mučenje deluje’ i odgovor je bio ‘Da, apsolutno’

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI