(DOKUMENT) AMERIKANCI Dan pre masakra naredili svojim GRADJANIMA da NE PUTUJU U TURSKU!

Mnogima je “upalo u oči” da su upozorenje objavili samo dan pre jednog od najvećih terorističkih napada u Turskoj, i sumnjaju da su Amerikanci znali ranije o ovom napadu

U napadu trojice bombaša-samoubica na istanbulski aerodrom sinoć je poginula 41 osoba, a povređeno oko 240 ljudi. Samo dan pre napada, na sajtu konzulata SAD u Istabulu, objavljena je poruka upozorenja za američke građane o putovanju u Tursku.Mnogima je “upalo u oči” da su upozorenje objavili samo dan pre jednog od najvećih terorističkih napada u Turskoj, i sumnjaju da su Amerikanci znali ranije o ovom napadu.
U obaveštenju se Amerikanci upozoravaju da ukoliko napuštaju svoju zemlju, Tursku izbegavaju zbog aktuelne situacije. Na sajtu piše da Stejt department uopozorava svoje građane zbog povećenih pretnji terorističkih grupa širom Turske i da posebno izbegavaju jugoistok ove države (zbog čestih bombaških napada pobunjenika iz Radničke partije Kurdistana, kurdskih separatista, s kojim se oštro sukobljava predsednik Erdogan poslednjih meseci.

Međutim, verovatno je ovo samo bila slučajnost, a sam predsednik Turske Erdogan je zadnjih meseci upozoravao na mogućnost od napada. Tome ide u prilog i činjenica da je u poslednjih 12 meseci bilo čak 11 većih terorističkih napada na tlu Turske. Dakle, mogućnost od napada uvek postoji u svim državama, naročito u Turskoj koja se graniči sa Sirijom, u kojoj se ratuje preko 5 godina i na čijoj teritoriji “operišu” razne militantne grupacije.

Američki Stejt department i ambasade u svim zemljama imaju obaveštenja za svoje građane o trenutnoj situaciji u tim državamaa i ukoliko postoje opasnosti , ili neke stvari na koje treba da obrate pažnju, stoji i upozorenje.

I dalje niko nije preuzeo odgovornost za tri ekplozije na aerodromu “Ataturk” u Istanbulu, a pretpostavlja se da je delo Islamske države ili kurdskih separatista.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI