DODIK O PRETNJAMA IZ SARAJEVA: Ako napadnu Srpsku, mi ćemo izaći iz BiH i proglasiti nezavisnost!

DODIK O PRETNJAMA IZ SARAJEVA: Ako napadnu Srpsku, mi ćemo izaći iz BiH i proglasiti nezavisnost!
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će Banjaluka, na nasilje iz Sarajeva, odgovoriti izdvajanjem iz Bosne i Hercegovine

– Mi nemamo nameru nijednog trenutka ostati u zemlji u kojoj s druge strane dolazi nasilje- rekao je Dodik u intervjuu za Sputnjik, pred put u Moskvu, gde će se sutra sastati s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Bivši načelnik ratnog štaba Armije BiH Sefer Halilović zapretio je “nestajanjem” Republike Srpske ako referendum u Srpskoj bude sproveden jer, kako on tvrdi, to će značiti “raspakivanje” Dejtonskog mirovnog sporazuma i stupanje na snagu Ustava BiH.
– Mi znamo da je stav Sefera Halilovića koji preti ratom stav svih u Sarajevu, ali, govorim hipotetički, ako se dese bilo kakvi pokreti te vrste mi smo istog trenutka izvan Bosne i Hercegovine- poručio je Dodik.

Na pitanje da precizira da li bi u takvoj situaciji Republika Srpska proglasila nezavisnost i otcepila se, Dodik je ponovio: “Bilo kakvi pokreti te vrste navešće nas da to uradimo, i mi ćemo se braniti”.

On je takođe izrazio uverenje da je Republika Srpska sposobna da se vojno odbrani ako je neko napadne.

Na pitanje da li u tom slučaju računa na pomoć Srbije i Rusije, Dodik je odgovorio da “računa na svašta, a pre svega na naš narod”, prenosi Sputnjik.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI