DOCEK ZA VUCICA U PARIZU: Najvise drzavne pocasti za srpskog premijera

SVEČANI DOČEK ZA VUČIĆA U PARIZU: Najviše državne počasti za srpskog premijera!
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u trodnevnu zvaničnu posetu Francuskoj, a u Parizu ga je uz najviše državne počasti dočekao državni sekretar za evropske poslove Arlem Dezir
Kako saznajemo, nakon svečanog dočeka, premijer Vučić obišao je Večnu kuću slavnog francuskog vojskovođe Napoleona Bonaparte i položio venac na spomen ploču srpskim borcima, ‎koji su se kao saveznici Francuske borili u Prvom i Drugom svetskom ratu.

Kako je najavljeno uoči posete, Vučić će se sastati sa francuskim predsednikom Fransoa Olandom i francuskim premijerom Manuelom Valsom.

Srpski premijer i francuski domaćini razgovaraće o evropskim integracijama, jačanju saradnje dveju država kao i ostalim važnim pitanjima.

Takođe, predviđeno je da predsednik srpske vlade učestvuje na “Poslovnom forumu”, na kojem će, u prisustvu predstavnika velikih francuskih kompanija, biti predstavljeni privredni potencijali Srbije.

Inače, sasvim je zanimljivo da su francuski domaćini Vučića smestili u hotel u sobu u kojoj je poslednji put boravio slavni argentinski fudbaler Diego Armando Maradona.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI