DILERI UNAKAZILI ŽANDARMA I NJEGOVU ŽENU! Tek na insistiranje MUP tužilac ih optužio za pokušaj ubistva!

DILERI UNAKAZILI ŽANDARMA I NJEGOVU ŽENU NASRED ULICE! Tek na insistiranje MUP tužilac ih optužio za pokušaj ubistva!
Dvojica kriminalaca iz čista mira pretukli i upucali žandarma Borisa Jevrosimova (33) i teško povredili njegovu ženu. Tek na insistiranje MUP-a tužilac ih optužio za pokušaj ubistva

Dvojica obesnih kriminalaca u sredu su iz čista mira, nasred ulice u Novom Sadu, brutalno pretukli i upucali žandarma Borisa Jevrosimova (33) i teško povredili njegovu ženu!

Posle sedam minuta brutalnog iživljavanja i borbe za goli život, što je snimila kamera video-nadzora sa obližnje zgrade u Kisačkoj ulici, žandarmu je u pomoć pritekla Interventna jedinica i pohapsila nasilnike! Tužilac ih je najpre teretio za nanošenje teških telesnih povreda, ali tek na insistiranje nadležnih u MUP, delo je prekvalifikovano u pokušaj teškog ubistva!

Određen im pritvor

100
udaraca je primio žandarm i upucan je u šaku

Kako saznajemo od izvora iz istrage, iza rešetaka su I. P. (35) iz Odžaka i N. Ć. (32) iz Novog Sada, a posle saslušanja sudija za prethodni postupak odredio im je pritvor do 30 dana.

Borisov kolega, koji je insistirao da mu ne objavimo ime, kaže da je Jevrosimov u utorak uveče oko 22 sata sa suprugom otišao u goste kod kuma u Kisačku ulicu.

– Boris je dolazeći kod kuma u zgradu primetio dvojicu mladića kako sede u automobilu. Kad je izašao od kuma, oko dva sata iza ponoći, primetio je da ta dvojica mladića i dalje sede u autu na istom mestu, što mu je bilo sumnjivo. Ova dvojica, videvši da ih Boris gleda, bezobrazno su mu se obratili rečima: “Šta je bilo? Ima li nekih problema?”, a zatim su izašli iz kola i krenuli ka Jevrosimovu – priča ovaj žandarm.

Boris je, kaže on, odmah pokazao službenu legitimaciju, a napadači su tad primetili da on ima pištolj za pojasom. Tad su počeli da ga provociraju: “Šta je, pandurčino?! Imaš utoku? Pi.ko, pucaj ako smeš”, i nasrnuli su na Borisa.

Napadač diler droge

Zasad nije poznat povod za brutalan napad na žandarma. Boris Jevrosimov je rekao da su ga napali iz čista mira, ali i ispitaće se i mogućnost da su mu oni napravili sačekušu po nečijoj naredbi. Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, jedan od napadača je diler droge, koji je ranije već bio hapšen.

– Počeli su da ga udaraju, sve vreme pokušavajući da mu otmu pištolj. Odjeknuo je pucanj, koji je ranio Borisa u ruku, ali on je uspeo da uhvati pištolj za cev i da zaglavi metak u njemu. Napadač je pokušavao da repetira pištolj, ali nije uspeo jer očigledno nije mogao da odglavi pištolj, što je Borisu i njegovoj ženi spaslo život. Nastavili su krvnički da ga udaraju rukama i nogama. Borisova žena je pokušavala da odbrani muža, pa su i nju krvnički tukli. Ona je u očaju dozivala pomoć, pokušavala je da zaustavi neki automobil, pritiskala je sirenu na jednom parkiranom automobilu… – priča žandarm.

Stanari obližnje zgrade, kad su čuli pucanj, pozvali su policiju. Posle sedam minuta očajničke borbe sa kriminalcima, stigla je Interventna jedinica policije i odmah savladala nasilnike.

Bore se za prst

Hitna pomoć je prevezla Borisa i njegovu suprugu u Urgentni centar. Ženi je konstatovan prelom ruke i povreda stopala, uz brojne podlive i modrice, a žandarmu prostrelna rana šake i preko stotinu modrica od udaraca. Metak mu je pokidao tetive i ligamente šake, a lekari se bore da Borisu sačuvaju prst.

Nasilnici su privedeni u stanicu, a potom na saslušanje u nadležno tužilaštvo. Protiv njih je tad podneta krivična prijava za nanošenje teških povreda, što je daleko “slabija” kvalifikacija dela od pokušaja ubistva i napada na službeno lice. MUP je zato u petak insistirao da tužilac prekvalifikuje delo nasilnicima, što je i učinjeno, pa im sad preti daleko duža robija. 

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI