ĐILAS: Za Beograd garantujem svojom imovinom!

Bivši lider DS Dragan Đilas izjavio je da će učestvovati u trci za gradonačelnika Beograda i da će garantovati celom svojom imovinom da će sve što obeća uraditi za samo 12 meseci?! Član Predsedništva SNS Nebojša Stefanović mu odmah uzvratio: Tako si garantovao i za Demokratsku stranku pa si je oterao u stečaj!

 

– Odlučio sam da uđem u trku za gradonačelnika Beograda i da uradim sve što mogu da se zaustavi propadanje prestonice Srbije – rekao je Đilas u intervjuu za magazin NIN.

– Sad mogu da potpišem i da garantujem celom svojom imovinom da ćemo sve one stvari koje zavise isključivo od nas, a ne od Republike, uraditi u prvih 12 meseci naše vlasti – poručio je Đilas, koji je podsećanja radi kao gradonačelnik ostavio dug Beogradu od oko 1,2 milijarde evra.

Reagujući na ovo Đilasovo nerealno obećanje, član Predsedništva SNS Nebojša Stefanović izjavio je da je bivši predsednik DS odlučio da se vrati u politiku iako iz nje nikada nije ni odlazio.

– Da se vrati sa novom briljantnom idejom da garantuje za projekte svojom imovinom, baš kao što je garantovao za Demokratsku stranku i oterao je u stečaj. Da apsurd bude veći baš onom imovinom koju je sticao u periodu dok je bio na vlasti. Podsetiću da su Đilasove kompanije u vreme dok je upravljao Beogradom imale promet od preko 19 milijardi dinara, što nije pošlo za rukom nijednom drugom tajkunu u Srbiji – istakao je Stefanović i dodao:

– Tom imovinom građana Srbije, koju je stekao na vlasti, Đilas bi da garantuje za Beograd i dovede ga do bankrota. Pošto nije uspeo da upravlja Demokratskom strankom, već ju je oterao u stečaj, danas bi Đilas sa Šapićem da otera u stečaj sve Beograđane, i da nastavi put kojim je zadužio Beograd za milijardu i dvesta miliona evra koliko je iznosio dug glavnog grada kada su otišli sa vlasti.

Đilas želi da nastavi sa Aleksandrom Šapićem kampanju bahatosti, kaže Stefanović, koju su sprovodili od 2008. do 2014. godine, koliko su vladali Beogradom, kada su vrlo malo uradili za Beograđane, a mnogo uradili za sebe.

– Potpuno sam siguran  da građani Beograda ne žele povratak na staro, ne žele povratak u period kada im nije nuđena bilo kakva budućnost, kad su funkcioneri punili svoje džepove, a nisu se brinuli od čega će da žive građani Beograda, već žele da, pre svega, oni odlučuju o životu svog grada, u kome će imati sigurnu budućnost za sebe i svoju decu – zaključio je Stefanović.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI