Denis Kuljis: Milanoviceve izjave ce imati velike posledice po hrvatsku

Kako smatraju hrvatski analitičari, primetno je  jačanje ustaštva, a narocito nakon prijema Hrvatske u EU. Denis Kuljiš je rekao da Hrvatska nikada nije bila demokratski nastrojena zemlja, i da je posle Drugog svetskog rata i sloma NDH trebalo da dođe do procesa deustašizacije, ali do toga ni dan danas nije doslo.

– Važno je bilo proterati Srbe, a zatim ući u Evropsku uniju i NATO pakt. Zbog yoga toga se u javnosti nije smelo govoriti o ustaštvu, kako bi se pokazalo da je Hrvatska završila sa svojom ratnom prošlošću. Ta farsa trajala je desetak godina, a nakon ulaska u Evropsku uniju 2013. godine, maske padaju i Hrvatska ponovo oživljava ustašku ideologiju.

– Oni žele da istaknu tezu o tome da su Srbi krivi za događaje koji su se 90-ih godina dogodili na Zapadnom Balkanu, a da su Hrvati, Bošnjaci i Albanci vodili oslobodilačke ratove – rekao je on, dodajući da je lopta trenutno u dvorištu Evropske unije, Brisela, Berlina i Vašingtona i da oni treba da stanu na kraj i pošalju poruku da je neprihvatljivo ponašanje Hrvatske.

Denis Kuljiš : Smatram da se tema ustaštva postavlja kao glavni društveni problem, a zapravo je tako samo nametnuto. Ne vidim da je to zahvatilo šire slojeve.

Denis Kuljiš: Milanović nije normalan, to je ludačko ponašanje koje ce imati velike posledice po hrvatsku

– Zaista ne mogu da vjerujem, da je Milanovic to rekao.  To je stravično. Recenica koja bi mogla da značajno pogorša odnose između Srbije i Hrvatske. Ja nisam čuo da se nešto slično u Evropi desilo da neko tako govori o svom susedu… Pa zbog toga Hrvatska može imati ogromne posledice! To je ludačko ponašanje za koje ja nemam reči. To je sada preraslo u jedno divljanje bez kontrole. Mislim da bivsi premijer Milanović nije normalan, kao ni oni koji ga podržavaju u svemu tome – rekao je Kuljiš

S druge strane, politička elita ne može da proizvede ništa sem demagoške retorike, pa ispaljuje optužbe o prošlosti. Na pitanje ko pokušava da destabilizuje Srbiju, Kuljiš nam je odgovorio da je to svakako Hrvatska i neke zapadne sile ….

 

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI